Οι μεγάλες επενδύσεις του Ολυμπιακού
Ο μεγαλομέτοχος των πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης, δαπάνησε πολλά εκατ. ευρώ για να μπορεί ο σύλλογος να αναδείξει παίκτες από τα «σπλάχνα του»
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ακολούθησε τον δρόμο της σκληρής δουλειάς σε ότι αφορά την ανάδειξη νέων παιδιών από τις ακαδημίες του συλλόγου. Και ο ηγέτης των πειραιωτών Βαγγέλης Μαρινάκης φρόντισε να επενδύσει στα τμήματα υποδομής τοποθετώντας την ομάδα του λιμανιού σε κορυφαίο επίπεδο σε ότι αφορά την συγκεκριμένη διαδικασία. Ο μεγαλομέτοχος των πειραιωτών δαπάνησε πολλά εκατ. ευρώ για να μπορεί ο σύλλογος να αναδείξει παίκτες από τα «σπλάχνα του».
Κι αυτή η ποδοσφαιρική θεώρηση αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας για το μέλλον καθώς υπάρχουν τα παιδιά που μπορούν να κάνουν την διαφορά για τους ερυθρόλευκους. Κι εδώ ακριβώς θα πρέπει να σταθεί κάποιος. Σ’ αυτά τα νέα παιδιά. Στα παιδιά που μπορούν να δώσουν φρεσκάδα στον Ολυμπιακό. Για να μπορέσουν όμως οι ερυθρόλευκοι να φτάσουν στο συγκεκριμένο σημείο έχει προηγηθεί μια πολύ μεγάλη διαδικασία.
Ο κορυφαίος αθλητικός οργανισμός της χώρας δημιουργεί προϋποθέσεις για να αναδειχθούν ταλέντα που μπορούν να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Το κάνουν με επιτυχία οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Και είναι πολύ σημαντικό που το κάνει εδώ και αρκετά χρόνια και ο Ολυμπιακός, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ξεκάθαρος όταν ανέλαβε την ομάδα του Πειραιά το καλοκαίρι του 2010. Είχε μιλήσει για το όνειρο του, να στελεχώνει η ακαδημία του συλλόγου την πρώτη ομάδα.
Για να γίνει βέβαια αυτό χρειάστηκαν πολλά πράγματα. Πρώτα απ’ όλα όμως χρειάστηκε μια επένδυση πολλών εκατ. ευρώ από τον διοικητικό ηγέτη των ερυθρόλευκων και δεύτερον σκληρή δουλειά απ’ όλους. Οι ερυθρόλευκοι μπορούν να υπερηφανεύονται για τον Ρέτσο, τον Ανδρούτσο, τον Νικολάου, τον Βρουσάι και για τόσα ακόμα παιδιά. Για να φτάσει όμως ο Ολυμπιακός να δημιουργεί παίκτες όπως για παράδειγμα ο Ρέτσος, έπρεπε να δημιουργηθεί ένα προπονητικό κέντρο κι ένα δίκτυο σχολών που αποτελούν σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Και οι ερυθρόλευκοι εργάστηκαν σκληρά πάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ. Δούλεψαν με πείσμα, με επιμονή αλλά κυρίως με πλάνο για να δημιουργήσουν αυτό που έχουν οι μεγάλοι σύλλογοι. Μία ακαδημία που λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα και η οποία στοχεύει στην ανάδειξη παικτών αλλά και προσωπικοτήτων.
Το ταλέντο υπάρχει κι αυτό φαίνεται από τα όσα μπορούν να προσφέρουν παίκτες όπως ο Ανδρούτσος και ο Βρουσάι. Αμφότεροι ξεδίπλωσαν πτυχές του ταλέντου τους και στο ματς με τον Παναιτωλικό. Δεν είναι φυσικά οι μόνοι. Ακολουθούν κι άλλοι. Πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός συνεχίζει να δουλεύει με τα νέα παιδιά. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο κέρδος για έναν σύλλογο από το να βλέπει τις ακαδημίες του να δουλεύουν στο κορυφαίο επίπεδο.
- Απολογείται ο καθηγητής μουσικής για την ασέλγεια στη 14χρονη μαθήτρια του
- Η Γκλόρια Στάινεμ στα 92 της: Οι γυναίκες είναι ίσως οι μόνες που γίνονται πιο ριζοσπαστικές με τα χρόνια
- Πώς αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα ο σκύλος; – Η δύναμη της όσφρησης
- Τα δεδομένα για «αιώνιο» ντέρμπι στα play offs: Οι πιθανότητες να παίξουν αντίπαλοι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (pic)
- Πάσχα: Τα ξεχωριστά έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής – Κατάνυξη, Επιτάφιοι και τοπικά δρώμενα
- «Καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»: Η ατάκα του Μαρτίνεθ για τον Αταμάν και ο λόγος που ειπώθηκε
- Μακελειό στο Σουδάν με 32 νεκρούς μετά από επίθεση με drones στο Νταρφούρ
- Afrika Bambaataa: Πέθανε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ σε ηλικία 68 χρόνων από καρκίνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442