Την επιστροφή των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία επιθυμεί ο Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει καθορίσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτό.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, δύο ημέρες μετά τους βομβαρδισμούς εναντίον στόχων στη Συρία με αφορμή την επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα, ο Τραμπ είναι, επίσης, πρόθυμος να συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά διευκρίνισε ότι αυτή η συνάντηση δεν «επίκειται».

Μακρόν: Απόσυρση Γαλλίας και ΗΠΑ όταν τελειώσει ο πόλεμος κατά ISIS

Νωρίτερα, ο γάλλος πρόεδρος τόνισε πως η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφωνούν απολύτως ότι η στρατιωτική δέσμευσή τους στη Συρία «θα τελειώσει την ημέρα που ο πόλεμος κατά του Νταές θα έχει ολοκληρωθεί».

«Ο Λευκός Οίκος έχει δίκιο που υπενθυμίζει πως η στρατιωτική δέσμευση είναι κατά του Νταές και θα τελειώσει την ημέρα που θα έχει ολοκληρωθεί ο πόλεμος εναντίον του Νταές. Η Γαλλία έχει την ίδια θέση» διευκρίνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που μεταδόθηκε από το BFMTV και το Mediaport, ο Μακρόν είπε πως η Γαλλία «έπεισε» τον Τραμπ, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως θέλει να αποσύρει τις δυνάμεις των ΗΠΑ από τη Συρία, ότι «πρέπει να μείνει μακροπρόθεσμα» στη Συρία.