Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Απόσυρση Γαλλίας και ΗΠΑ όταν τελειώσει ο πόλεμος κατά ISIS

Συρία: Απόσυρση Γαλλίας και ΗΠΑ όταν τελειώσει ο πόλεμος κατά ISIS

«Έχουμε έναν και μοναδικό στρατιωτικό σκοπό: τον πόλεμο κατά του ISIS» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν

Η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφωνούν απολύτως ότι η στρατιωτική δέσμευσή τους στη Συρία «θα τελειώσει την ημέρα που ο πόλεμος κατά του Νταές θα έχει ολοκληρωθεί» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Έχουμε έναν και μοναδικό στρατιωτικό σκοπό: τον πόλεμο κατά του ISIS» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος έπειτα από συνάντηση με τη νεοζηλανδή πρωθυπουργό, Τζασίντα Άρντερ,ν στο προεδρικό μέγαρο.

«Ο Λευκός Οίκος έχει δίκιο που υπενθυμίζει πως η στρατιωτική δέσμευση είναι κατά του Νταές και θα τελειώσει την ημέρα που θα έχει ολοκληρωθεί ο πόλεμος εναντίον του Νταές. Η Γαλλία έχει την ίδια θέση» διευκρίνισε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Δεν αναφέρθηκα σε καμία αλλαγή χθες» (στη θέση των ΗΠΑ), επέμεινε.

Στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που μεταδόθηκε από το BFMTV και το Mediaport, ο Μακρόν είπε πως η Γαλλία «έπεισε» τον Τραμπ, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως θέλει να αποσύρει τις δυνάμεις των ΗΠΑ από τη Συρία, ότι «πρέπει να μείνει μακροπρόθεσμα» στη Συρία.

Μερικές ώρες αργότερα ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι η θέση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει και ότι ο Τραμπ θέλει οι δυνάμεις των ΗΠΑ να αποσυρθούν το ταχύτερο δυνατό και «να συντρίψουν πλήρως τον ISIS».

«Κι όμως, ναι, έχω δίκιο που λέω πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή αποφάσισαν μαζί μας αυτή την επέμβαση, αντιλήφθηκαν πλήρως πως η ευθύνη μας εκτείνεται πέρα από τον πόλεμο εναντίον του Νταές και πως υπάρχει και ανθρωπιστική ευθύνη επί του εδάφους και ευθύνη να οικοδομηθεί η ειρήνη μακροπρόθεσμα» πρόσθεσε ο Μακρόν.

Διαβάστε επίσης:

Μακρόν: Εγώ έπεισα τον Τραμπ να μην αποσύρει τα στρατεύματα από τη Συρία

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024