
Συρία: Απόσυρση Γαλλίας και ΗΠΑ όταν τελειώσει ο πόλεμος κατά ISIS
«Έχουμε έναν και μοναδικό στρατιωτικό σκοπό: τον πόλεμο κατά του ISIS» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν
Η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφωνούν απολύτως ότι η στρατιωτική δέσμευσή τους στη Συρία «θα τελειώσει την ημέρα που ο πόλεμος κατά του Νταές θα έχει ολοκληρωθεί» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.
«Έχουμε έναν και μοναδικό στρατιωτικό σκοπό: τον πόλεμο κατά του ISIS» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος έπειτα από συνάντηση με τη νεοζηλανδή πρωθυπουργό, Τζασίντα Άρντερ,ν στο προεδρικό μέγαρο.
«Ο Λευκός Οίκος έχει δίκιο που υπενθυμίζει πως η στρατιωτική δέσμευση είναι κατά του Νταές και θα τελειώσει την ημέρα που θα έχει ολοκληρωθεί ο πόλεμος εναντίον του Νταές. Η Γαλλία έχει την ίδια θέση» διευκρίνισε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Δεν αναφέρθηκα σε καμία αλλαγή χθες» (στη θέση των ΗΠΑ), επέμεινε.
Στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που μεταδόθηκε από το BFMTV και το Mediaport, ο Μακρόν είπε πως η Γαλλία «έπεισε» τον Τραμπ, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως θέλει να αποσύρει τις δυνάμεις των ΗΠΑ από τη Συρία, ότι «πρέπει να μείνει μακροπρόθεσμα» στη Συρία.
Μερικές ώρες αργότερα ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι η θέση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει και ότι ο Τραμπ θέλει οι δυνάμεις των ΗΠΑ να αποσυρθούν το ταχύτερο δυνατό και «να συντρίψουν πλήρως τον ISIS».
«Κι όμως, ναι, έχω δίκιο που λέω πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή αποφάσισαν μαζί μας αυτή την επέμβαση, αντιλήφθηκαν πλήρως πως η ευθύνη μας εκτείνεται πέρα από τον πόλεμο εναντίον του Νταές και πως υπάρχει και ανθρωπιστική ευθύνη επί του εδάφους και ευθύνη να οικοδομηθεί η ειρήνη μακροπρόθεσμα» πρόσθεσε ο Μακρόν.
Διαβάστε επίσης:
Μακρόν: Εγώ έπεισα τον Τραμπ να μην αποσύρει τα στρατεύματα από τη Συρία
- Ο Λίβανος εργάζεται για να επιτύχει «την ισραηλινή αποχώρηση από το έδαφός του»
- Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: «Γελοίες και διασκεδαστικές» οι απειλές για ναυτικό αποκλεισμό
- Bαθμολογία Euroleague: Τα δεδομένα μετά τη νίκη της Χάποελ – Τι ισχύει για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
- Αυστρία – Ελλάδα 38-16: Ιστορική πρόκριση της Εθνικής Γυναικών χάντμπολ στο EURO 2026
- Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ 1-2: Ακόμη πιο «κοντά» στο Champions League το «κίτρινο υποβρύχιο»
- Ευρώπη: Ελλείψεις καυσίμων για αεροσκάφη προ των πυλών



