Ευκλείδη βάλε ένα γκολ
O Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένας ευχάριστος άνθρωπος. Με τις γνώσεις του, το χιούμορ του, ακόμη κι αν είναι βρετανικό και φλεγματικό, τα όχι και τόσο καλά αγγλικά του που προκαλούν πολλές φορές μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Εντός κι εκτός Βουλής.
O Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένας ευχάριστος άνθρωπος. Με τις γνώσεις του, το χιούμορ του, ακόμη κι αν είναι βρετανικό και φλεγματικό, τα όχι και τόσο καλά ελληνικά του που προκαλούν πολλές φορές μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Εντός κι εκτός Βουλής.
Το αν είναι καλός οικονομολόγος κι αν θα γραφτεί το όνομά του στους σωτήρες της ελληνικής οικονομίας (έστω και με αίμα) θα το ξέρουμε σε λίγους μήνες. Γι’ αυτό ζει άλλωστε κι ο ίδιος. Να είναι ο υπουργός που θα… βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Μέχρι και γραβάτα θα έβαζε για ένα τέτοιο σενάριο. Μέχρι και το γνωστό κόκκινο σακίδιο θα μπορούσε να αφήσει στην άκρη.
Αν, όμως, οι λάθος επιλογές του ίδιου και της κυβέρνησης οδηγήσουν σε ένα ακόμη πρόγραμμα, τότε θα έρθει η Νέμεσις.
Εν πάση περιπτώσει, ο Ευκλείδης θα πρέπει να λύσει και το άλλο θεώρημα. Αυτό που λέει ότι το χιούμορ δεν είναι πάντα η λύση για όλα τα προβλήματα. Και στο κάτω – κάτω δεν είναι όλα αστεία. Όπως δεν είναι αστείο να παριστάσεις τον αριστερό όταν ξέρεις καλά ότι δεν είσαι και ίσως δεν ήσουν ποτέ.
Όταν ο Τσακαλώτος λέει ότι «η Αριστερά και οι Παοκτζήδες έχουν ένα κοινό. Είναι μεγαλόκαρδοι και δεν έχουν μικροπρέπεια. Ως Παοκτζής οφείλω να αναγνωρίσω ότι ο καλύτερος πασαδόρος του βόλεϊ ήταν ο Μουστακίδης».
Είπε κι άλλα για να δικαιολογήσει πώς επελέγη ο «άξιος» Φρ. Κουτεντάκης ως διάδοχος του Π. Λιαργκόβα στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Όμως, τι σημασία έχουν; Ο Τσακαλώτος έχει μια τεράστια καρδιά. Και ως Παοκτζής και ως Αριστερός έχει περίσσεμα. Ούτε στην Τούμπα θα μπορούσε να χωρέσει.
Κι αν βγει από την υπουργική περιπέτεια ως αποτυχημένος θα μπορεί να κάνει άλλη καριέρα. Ως γκολτζής στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ.
in.gr
- Και ερευνητής και δικηγόρος – Μπορεί η ΑΙ να βάλει τάξη στη Δικαιοσύνη;
- Τέμπη: Δικαιολογίες και διευκρινίσεις Φλωρίδη για τις εικόνες ντροπής στην αίθουσα για τη δίκη
- «Πτώση δίχως τέλος για τον Τσιτσιπά» – Η έντονη κριτική της «AS» στον Έλληνα τενίστα
- Δανία: Στις κάλπες οι πολίτες, υπό την σκιά των βλέψεων του Τραμπ για την Γροιλανδία
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/3): Δράση με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στη Euroleague
- Γιώργος Μαρίνος: Γιατί δεν μιλούσε τα τελευταία 10 χρόνια με την Κατιάνα Μπαλανίκα
- Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια – Πώς να κάνετε αίτηση
- Super League: Το μεσημέρι οι κληρώσεις για play-off και play-out
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/agustin-fernandez-6U97YfljDK4-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442