Κακλαμάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μηχανεύτηκε την ποινικοποίηση αντιπάλων του
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μηχανεύτηκε την ποινικοποίηση -χωρίς στοιχεία- της πολιτικής ζωής και των αντιπάλων του, με την ελπίδα μήπως και ανακάμψει δημοσκοπικά», δηλώνει ο Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή την υπόθεση Novartis ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μηχανεύτηκε την ποινικοποίηση -χωρίς στοιχεία- της πολιτικής
ζωής και των αντιπάλων του, με την ελπίδα μήπως και ανακάμψει
δημοσκοπικά», δηλώνει ο Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή την υπόθεση
Novartis ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.
«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, τις εκλογές θα τις χάσετε. Ματαιοπονείτε…», τονίζει ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας στη Realnews για να προσθέσει ότι «η λαϊκή μας βάση είναι μπετόν, το κόμμα ετοιμοπόλεμο και ενωμένο».
Αναφέρει ακόμη ότι η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. «Άπλετο φως, εδώ και τώρα, για την υπόθεση Novartis, λέγονται ‘ναι’ σε όποια διαδικασία επιλέξει η κυβέρνηση, π.χ. εξεταστική ή προανακριτική. Αναρωτιέμαι, η κυβέρνηση θα δείξει την ίδια ευαισθησία για τη δικογραφία του κ. Καμμένου, παρά τις ηρωικές δηλώσεις του τελευταίου;».
Ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας για τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, αναφέρει ότι το 2005 υπέγραψε υπουργικές αποφάσεις που μείωναν 20% τις τιμές των προμηθειών των νοσοκομείων. «Δε νομίζω να πιστεύετε ότι οι προμηθευτές μου έστειλαν λουλούδια», συμπληρώνει, για να τονίσει ότι «μέχρι το 2011, το υπουργείο Υγείας ουδεμία σχέση είχε με την τιμολόγηση των φαρμάκων, απλώς ήταν υπεύθυνο μόνο για τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, μετά την τιμολόγηση στο υπουργείο Ανάπτυξης».
Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να διχάσει τη λαϊκή μας βάση και να διασπάσει την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη φράση ‘δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς’ τα είπε όλα…». Εκτιμά ότι το Σκοπιανό από μόνο του, δεν θα οδηγήσει σε εκλογές, αλλά μπορεί, όμως να χρησιμοποιηθεί ως αιτία. «Όποτε και να κάνουν τις εκλογές, θα τις χάσουν» σημειώνει.
Ερωτηθείς εάν μπορεί να υπάρξει κόμμα στα δεξιά της ΝΔ, ο κ. Κακλαμάνης απαντά πως «η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό πατριωτικό κόμμα, οποιαδήποτε προσπάθεια -από δυνάμεις εντός ή εκτός Ελλάδας- δημιουργίας ‘νέου’ κόμματος δεξιότερα της ΝΔ, θα πέσει στο κενό».
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442