«Θηλιά» στους μηχανικούς οι ασφαλιστικές εισφορές
«Πάνω από το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές» υποστήριξε την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ταμείο Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.
«Πάνω από το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές» υποστήριξε την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ταμείο Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ «καλούμαστε πέρα από τις τρέχουσες εισφορές να πληρώσουμε αναδρομικές εισφορές για το 2011 και το 2012, ενώ εκκρεμούν κι άλλες επιβαρύνσεις που δεν έχει ακόμη προωθήσει η κυβέρνηση, όπως την επιβάρυνση για το επικουρικό και για το εφάπαξ».
Σύμφωνα με τον Γιώργο Στασινό «αυτή τη τραγική συνολική επιβάρυνση βγάζει εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς, καθώς η ασφαλιστική ενημερότητα είναι απαραίτητη για μια σειρά από εργασίες μηχανικού».
Παράλληλα, χαρακτήρισε «προβληματικό σημείο στο ασφαλιστικό» την επικείμενη μεταφορά όλων των ασφαλιστικών εισφορών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ ). Και αναρωτήθηκε: «Θα κινδυνεύουν όλοι άρα και οι μηχανικοί με κατασχέσεις από το πρώτο ευρώ;».
Ο Γιώργος Στασινός, στην ομιλία του, στάθηκε ιδιαίτερα και στο μεγάλο θέμα, όπως είπε, για το ΤΜΕΔΕ (το ταμείο των Μηχανικών), αυτό «της απόδοσης της περιουσίας που του αναλογεί».
Όπως είπε «με βάση τη μελέτη που έγινε, προ της απορρόφησης του ΤΣΜΕΔΕ από τον ΕΦΚΑ, το ΤΜΕΔΕ δικαιούται την τριπλάσια περιουσία από αυτή που του αποδόθηκε».
Προκόπης Γιόγιακας
in.gr
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
- ΕΝΦΙΑ: Τα δύο «κλειδιά» για φορο-εκπτώσεις
- Το beef του Ράσελ Κρόου με το Gladiator II συνεχίζεται – «Δεν εκτίμησαν την πρώτη ταινία»
- Θέλει τρόπο: Το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων για να «πιάνουν» τους στόχους τους
- Capital Economics: Οι πέντε κίνδυνοι για την οικονομία το 2026 – Η πραγματική δύναμη ανατροπής
- Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την εξυπηρέτηση πελατών
- Παράνομη διακίνηση ζώων συντροφιάς: Πλαστά διαβατήρια, εικονικοί ιδιοκτήτες και 488 υποθέσεις μέσα σε δύο χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442