Ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια τονίζουν οι σεισμολόγοι
Την ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια, τα οποία υπολογίζονται σε 87.000, υπογράμμισε ο καθηγητής σεισμολογίας, και πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Κωνσταντίνος Μακρόπουλος.
Την ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια υπογράμμισε ο καθηγητής σεισμολογίας, και πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής.
Ο κ. Μακρόπουλος τόνισε πως τα κτίρια του Δημοσίου ανέρχονται περίπου στις 87.000, ενώ σημείωσε πως μέχρι το 2010 πού ήταν ο ίδιος πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας είχαν ελεγχθεί περίπου 10.000, αριθμός που τα επόμενα χρόνια έφτασε στις 15.000. «Τα κτίρια αυτά θα πρέπει να ελεγχθούν από τους μηχανικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης έστω και οπτικά» είπε ο καθηγητής.
Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου δεν έγινε ανάλυση σεισμικών δεδομένων αλλά ήταν μια απλή συνάντηση γνωριμίας. Στην επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστούν τα δεδομένα των τελευταίων σεισμών με πρώτον απ’ όλους, αυτόν στην Σταμάτα Αττικής.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Κ. Μακρόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας ΕΚΠΑ, ο Γ. Ψυχάρης, καθηγητής Αντισεισμικής Μηχανικής ΕΜΠ και αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, η Αν. Κυρατζή, καθηγήτρια Σεισμολογίας ΑΠΘ, ο Κ. Παπαζάχος, καθηγητής Γεωφυσικής ΑΠΘ, ο Στ. Δρίτσος, πολιτικός μηχανικός, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γ. Δρακάτος, σεισμολόγος, διευθυντής Ερευνών Γ.Ι/ΕΑΑ, ο Γερ. Παπαδόπουλος, δρ. Σεισμολόγος, διευθυντής Ερευνών Γ.Ι. – Ε.Α.Α, ο Δ. Μακρής, πολιτικός μηχανικός, γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
in.gr
- Μείνε fit και στις γιορτές: Η προπόνηση που κάνει τη διαφορά
- Τραγωδία στην Ινδονησία: 16 νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας
- Μπαράζ ελέγχων ξεκινά η Εφορία για επιστροφές ΦΠΑ – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο
- Συνταγές: Δύο σούπες για το κρύο του χειμώνα
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442