Τραμπ: Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών διαστρέβλωσε εντελώς όσα είπα
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσεότι ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν «διαστρέβλωσε εντελώς» όσα ειπώθηκαν σε μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο για ένα νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, τονίζοντας ότι ο γερουσιαστής πλήττει τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας δικομματικής συμφωνίας για το πρόγραμμα DACA.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσεότι ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν «διαστρέβλωσε εντελώς» όσα ειπώθηκαν σε μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο για ένα νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, τονίζοντας ότι ο γερουσιαστής πλήττει τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας δικομματικής συμφωνίας για το πρόγραμμα DACA.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του την περασμένη Πέμπτη στον Λευκό Οίκο από τους γερουσιαστές Ντικ Ντέρμπιν και των Λίντσεϊ Γκρέιαμ από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα για το νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, ο Τραμπ διερωτήθηκε γιατί οι ΗΠΑ θα έπρεπε να θέλουν να υποδέχονται μετανάστες από την Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ ή κράτη της Αφρικής, που χαρακτήρισε «χώρες απόπατους».
Την επόμενη ημέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέψευσε ότι χρησιμοποίησε αυτήν την έκφραση, αλλά πολλοί Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές επιμένουν ότι πράγματι το είπε.
Ο Ντέρμπιν επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι όχι μόνο ειπώθηκε η επίμαχη φράση αλλά και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος την επανέλαβε «πολλές φορές», ενώ νωρίτερα σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Σικάγο τόνισε: «ξέρω τι συνέβη. Δεν αλλάζω τίποτε από όσα είπα».
«Ο γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν διαστρέβλωσε εντελώς όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση για την DACA», τόνισε ο Τραμπ με ανάρτηση στο twitter, αναφερόμενος στο πρόγραμμα Deferred Action for Childhood Arrivals, που προστατεύει από την απέλαση τους νεαρούς «Ονειροπόλους» (Dreamers), 690.000 νέους μετανάστες.
«Συμφωνίες δεν μπορούν να επιτευχθούν όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη! Ο Ντέρμπιν τίναξε στον αέρα την DACA και βλάπτει τις ένοπλες δυνάμεις μας», πρόσθεσε.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.