Ρουμανία: Δεύτερη παραίτηση πρωθυπουργού σε επτά μήνες
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μιχάι Τουντόσε παραιτήθηκε καθώς τα ηγετικά στελέχη του Σοσιαλοδημοκρατικού κόμματος PSD απέσυραν την πολιτική στήριξη στο πρόσωπό του. «Η ψήφος για την απομάκρυνση του Τουντόσε ήταν συντριπτικά υπέρ», δήλωσε ένα μέλος της ηγεσίας του PSD σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μιχάι Τουντόσε παραιτήθηκε καθώς τα ηγετικά στελέχη του Σοσιαλοδημοκρατικού κόμματος PSD απέσυραν την πολιτική στήριξη στο πρόσωπό του.
«Η ψήφος για την απομάκρυνση του Τουντόσε ήταν συντριπτικά υπέρ», δήλωσε ένα μέλος της ηγεσίας του PSD σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Ο Τουντόσε παραιτήθηκε», δήλωσε άλλος υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος.
Ο Τουντόσε είναι ο δεύτερος πρωθυπουργός που απομακρύνεται από το κόμμα του σε διάστημα μικρότερο των επτά μηνών.
Το ανώτερο στέλεχος Παουλ Στανέσκου θα οριστεί ως προσωρινός πρωθυπουργός, τόνισαν αξιωματούχοι.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Karol G: Ιστορική πρωτιά στο Coachella, σύμβολο ενδυνάμωσης στο Playboy και ο παράγοντας Βεργκάρα
- ΗΠΑ: Δημοκρατικοί και υπερσυντηρητικοί διερωτώνται για την ψυχική υγεία του προέδρου Τραμπ
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 95-80: Όνειρα τετράδας με Μίτσιτς και Μπράιαντ
- Εσωκομματικές βολές από Βλάχο για «διαχρονικές παθογένειες» και «ασυμβίβαστο» – Ζητά σύγκληση ΚΟ μετά το Πάσχα
- Ξέσπασμα Μουρίνιο κατά των παικτών του
- Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: Επιστροφή στον διάλογο και σεβασμός του Δικαίου της Θάλασσας στα Στενά του Ορμούζ
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου
- Ιράκ: Η απαχθείσα Αμερικανίδα δημοσιογράφος Σέλι Κίτελσον αφέθηκε ελεύθερη, σύμφωνα με αξιωματούχο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442