Η εικόνα των διεθνών αγορών
Διατηρείται η διάθεση για ανάληψη κινδύνου στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο, έντονη διαφοροποίηση σημειώθηκε στις επιδόσεις των κλάδων μετοχών στις ΗΠΑ χθες λόγω εκτιμήσεων για τις επιπτώσεις που θα έχει στην προοπτική της κερδοφορίας εταιρειών το σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης.
Διατηρείται η διάθεση για ανάληψη κινδύνου στις διεθνείς αγορές. Ωστόσο, έντονη διαφοροποίηση σημειώθηκε στις επιδόσεις των κλάδων μετοχών στις ΗΠΑ χθες λόγω εκτιμήσεων για τις επιπτώσεις που θα έχει στην προοπτική της κερδοφορίας εταιρειών το σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης.
Οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ κατέγραψαν τον Οκτώβριο μηνιαία υποχώρηση (-0,1%, εκτίμηση: -0,4%, Σεπτέμβριος: 1,4%) με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν σε ετήσια βάση τη μικρότερη άνοδο (3,7%) των τελευταίων έξι μηνών. Σύμφωνα με την τελική μέτρηση, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών σημείωσαν τον Οκτώβριο μηνιαία υποχώρηση (-0,8%) μικρότερη σε σχέση με την αρχική εκτίμηση (-1,2%, Σεπτέμβριος: 2,4%).
Ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης Sentix στην Ευρωζώνη παρουσίασε το Δεκέμβριο υποχώρηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου (31,1, εκτίμηση: 33,4, Νοέμβριος: 34), παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα του μέσου όρου δώδεκα μηνών (26,3). Στη χθεσινή τους συνάντηση η Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας (May) και ο Πρόεδρος της Ε.Ε. (Juncker) δεν κατέληξαν σε συμφωνία αναφορικά με τη διαδικασία εξόδου από την Ε.Ε. εξαιτίας της διαφωνίας για το καθεστώς που θα επιτρέπει στη Β. Ιρλανδία τη συμμετοχή της στην κοινή αγορά.
Ο δείκτης υπηρεσιών Caixin PMI στην Κίνα παρουσίασε το Νοέμβριο άνοδο (51,9, Οκτώβριος: 51,2) για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, παραμένοντας σε επίπεδο που καταδεικνύει ανάπτυξη του τομέα.
Στην Ευρωζώνη και στη Μ. Βρετανία ανακοινώνεται ο δείκτης υπηρεσιών PMI για το μήνα Νοέμβριο. Στις ΗΠΑ αναμένονται ο δείκτης υπηρεσιών ISM Νοεμβρίου και το εμπορικό ισοζύγιο Οκτωβρίου.
in.gr
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
- ΟΠΕΚΕΠΕ 2: Παραιτούνται από την βουλευτική ασυλία τους Τσιάρας και Κεφαλογιάννης
- Η Χαμάς απορρίπτει τις εκκλήσεις για αφοπλισμό της αν δεν τηρήσει το Ισραήλ τις δεσμεύσεις του
- LIVE: Ίντερ – Ρόμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442