«Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι ένας λογικός πολιτικός, κάτι που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρέπει να λάβουν υπόψιν τους, καθώς επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την κρίση με την Πιονγκιάνγκ» δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος της CIA, ειδικός σε θέματα Κορέας.
«Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι ένας λογικός πολιτικός, κάτι που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρέπει να λάβουν υπόψιν τους, καθώς επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την κρίση με την Πιονγκιάνγκ» δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος της CIA, ειδικός σε θέματα Κορέας.
«Πέρα από τις φανφάρες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ένας λογικός άνθρωπος», υποστήριξε ο Γιονγκ Σουκ Λι, αναπληρωτής διευθυντής, υπεύθυνος για την Βόρεια Κορέα στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ.
«Σε αυτή την χώρα κάποιοι τείνουν να υποτιμούν τον συντηρητισμό της», επισήμανε.
«Θέλει να συνεχίσει να κυβερνά για πολύ καιρό και να πεθάνει από γηρατειά στο κρεβάτι του», τόνισε ο Λι σε ομιλία του σε ένα συνέδριο της CIA σε ένα πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.
Η Βόρεια Κορέα είναι ένα καθεστώς που έχει συνηθίσει να αμύνεται, με δεδομένη την ιστορία της και το γεγονός ότι περιβάλλεται από μεγάλες δυνάμεις και οι ηγέτες της χρησιμοποιούν αυτή την κατάσταση, εξήγησε ο Λι.
«Η Βόρεια Κορέα είναι ένας πολιτικός οργανισμός που ευδοκιμεί μέσα από την σύγκρουση με άλλες δυνάμεις», επεσήμανε.
Αλλά η πολεμοχαρής ρητορική του Κιμ και η αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του με κάθε κόστος, δεν σημαίνει ότι θα λάβει την παράλογη απόφαση να επιτεθεί στις ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα.
«Να ξυπνήσει και να αποφασίσει να ρίξει μια ατομική βόμβα στο Λος Άντζελες δεν είναι προς το συμφέρον του αν θέλει να επιβιώσει», κατέληξε ο Γιονγκ Σουκ Λι.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας