
Τραμπ: O Ερντογάν έχει γίνει φίλος μου
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε φίλο του τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών που προκλήθηκαν από την απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης να ασκηθεί δίωξη σε Τούρκους αστυνομικούς και σωματοφύλακες επειδή επιτέθηκαν σε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον τον Μάιο.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε φίλο του τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών που προκλήθηκαν από την απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης να ασκηθεί δίωξη σε Τούρκους αστυνομικούς και σωματοφύλακες επειδή επιτέθηκαν σε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον τον Μάιο.
Σε συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τραμπ επαίνεσε την ηγετική ικανότητα του Τούρκου προέδρου, σημειώνοντας ότι ο Ερντογάν «έχει γίνει φίλος μου».
«Πιστεύω ότι τώρα είμαστε πιο κοντά από ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέτρεψε εκ νέου την Τρίτη το ιρακινό Κουρδιστάν να ακυρώσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του που προβλέπεται να διεξαχθεί την 25η Σεπτεμβρίου, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύσει να απολέσει τις «ευκαιρίες από τις οποίες ωφελείται σήμερα».
«Καλούμε την περιφερειακή κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν να ακυρώσει την πρωτοβουλία που ανέλαβε» για την ανεξαρτησία της περιοχής, υπογράμμισε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Τη δυσαρέσκειά του είχε εκφράσει, πριν από μερικές, το ΝΑΤΟ για την αγορά των των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από την Τουρκία.
«Για το ΝΑΤΟ σημασία έχει τα οπλικά συστήματα που αγοράζουν οι σύμμαχοι, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κοινού. Η δυνατότητα συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων μας έχει θεμελιώδη σημασία για το ΝΑΤΟ, ώστε να να μπορούμε να διευθύνουμε τις επιχειρήσεις μας και τις αποστολές μας» είχε δηλώσει προ ημερών εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.
- AI: Τι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά για να είναι έτοιμα για ένα μέλλον που διαμορφώνεται απ’την τεχνητή νοημοσύνη;
- Το νεότερα για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Θα εξεταστεί η εγκατάσταση συστήματος καρδιακής υποβοήθησης»
- Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «γαλλικό κλειδί» στην «σκουριασμένη» κλειδαριά της κυβέρνησης
- Ενοίκια: Τα σημεία «κλειδιά» για το Ε2
- Αντισημιτισμός vs Ακτιβισμός: Πώς η Βρετανία παγιδεύτηκε ανάμεσα στον Κάνιε και τη Γάζα
- «Δέματα Αγάπης» από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
- Greek Economy Growth Forecast Cut to 1.9% for 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442