Βουλευτές «κοπανατζήδες» στα Νησιά Σολομώντα
Βουλευτές «κοπανατζήδες» έχουν φέρει τα πάνω - κάτω στο Κοινοβούλιο των Νησιών Σολομώντα. Υφίστανται σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση για την απουσία τους από τις εργασίες της Βουλής. Συνεδρίαση, μάλιστα, εγκαταλείφθηκε καθώς δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία για να εγκριθούν αποφάσεις.
Βουλευτές «κοπανατζήδες» έχουν φέρει τα πάνω – κάτω στο Κοινοβούλιο των Νησιών Σολομώντα. Υφίστανται σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση για την απουσία τους από τις εργασίες της Βουλής. Συνεδρίαση, μάλιστα, εγκαταλείφθηκε καθώς δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία για να εγκριθούν αποφάσεις.
Εξοργισμένος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, εκτόξευσε πυρά ενάντια στην κυβέρνηση για την απουσία δύο υπουργών που είχαν κληθεί να απαντήσουν σε ερωτήσεις μελών του Κοινοβουλίου.
Εικόνες άδειων εδράνων κάθε άλλο παρά πρωτοφανείς είναι στα Νησιά Σολομώντα. Λόγος για βουλευτές «φαντάσματα» έχει γίνει άλλες δύο φορές, τον Φεβρουάριο και πριν από τρία χρόνια, το 2014.
Το Σύνταγμα του κράτους υπαγορεύει ότι τουλάχιστον 25 από τους 50 βουλευτές πρέπει να παρίστανται ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις και να διεξάγονται ομαλά οι εργασίες. Ο κυβερνητικός συνασπισμός απαρτίζεται από 41 βουλευτές, στοιχείο που δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική πραγματικότητα άλλων χωρών όπου κυβερνήσεις κατέχουν εμφανώς λιγότερες θέσεις στο Κοινοβούλιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προς χρηματοδότηση η επέκταση της πεζοδρόμησης στην οδό Αβάντων στην Χαλκίδα
- Βατικανό: Αν αναγνωριστεί το δικαίωμα στον προληπτικό πόλεμο, όλος ο πλανήτης θα κινδυνεύσει με ανάφλεξη
- Η γη της ελιάς: Τι λένε οι συντελεστές της σειράς που βρίσκονται στα γυρίσματα της Κύπρου
- Αναδρομικά: Έρχεται νέο πακέτο – Ποιοι πληρώνονται, τι περιλαμβάνει
- Η IFAB ετοιμάζει αποβολή για παίκτες που καλύπτουν το στόμα σε περιστατικά ρατσισμού
- Άγιος Παντελεήμονας: Στο νοσοκομείο ανήλικος με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο




