Πείτε το μέσω Twitter, λέει η Λαγκάρντ στους σχεδιαστές οικονομικών πολιτικών
Πώς μπορείς να εξηγήσεις την κλείδα κατανομής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε 140 χαρακτήρες; Ή τα στατιστικά γραφήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ; Το εγχείρημα μάλλον δύσκολο. Ωστόσο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θέλει οι υπεύθυνοι για την χάραξη πολιτικής έστω να προσπαθούν.
Πώς μπορείς να εξηγήσεις την κλείδα κατανομής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε 140 χαρακτήρες; Ή τα στατιστικά γραφήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ;
Το εγχείρημα μάλλον δύσκολο. Ωστόσο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θέλει οι υπεύθυνοι για την χάραξη πολιτικής έστω να προσπαθούν.
Σε ομιλία που εκφώνησε η Λαγκάρντ είπε ότι οι συχνά περίπλοκα διατυπωμένες προτάσεις σχετικά με τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική χρησιμοποιούν ορολογία «που μετά βίας κάποιος κατανοεί» και συχνά οι απλοί πολίτες χάνουν κάθε ενδιαφέρον να τις ακούσουν. Πόσο μάλλον να τις προσέξουν.
«Διανύουμε μια εποχή όπου κάποιοι πολιτικοί ηγέτες επικοινωνούν σχεδόν αποκλειστικά χρησιμοποιώντας 140 χαρακτήρες» εξήγησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, αναφερόμενη στο όριο χαρακτήρων για τις αναρτήσεις στο Twitter.
«Κι εμείς στην οικονομική κοινότητα… πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αυτούς τους 140 χαρακτήρες» συνέχισε.
«Η έξυπνη επικοινωνία, η επικοινωνία με χιούμορ, η εναλλακτική επικοινωνία κι όχι η ψεύτικη, σχετικά με τι προτίθεστε να κάνετε είναι κατά την άποψή μου κρίσιμης σημασίας» υπογράμμισε η Κριστίν Λαγκάρντ.
«Διότι αυτή η μάχη θα χαθεί ή θα κερδηθεί ανάλογα με το πόσο νωρίς θα προετοιμαστείτε και πόσο αποτελεσματικά θα επικοινωνήσετε με απλούς, εύκολους στην κατανόηση όρους, με εργαλεία που είναι ευχάριστα να τα προετοιμάζει κανείς, ευχάριστα να τα ακούει κανείς και υποστηρίζονται από τα ΜΜΕ» σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)





































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442