Δεκάδες πρόσφυγες «πέθαναν από δίψα» στη Σαχάρα
Τουλάχιστον 44 μετανάστες, ανάμεσα τους και μωρά, υπέκυψαν στην αφυδάτωση στην έρημο της Σαχάρας στον βόρειο Νίγηρα, ενώ επιχειρούσαν να μεταβούν στη γειτονική Λιβύη και πιθανώς στην Ευρώπη.
Τουλάχιστον 44 μετανάστες, ανάμεσα τους και μωρά, υπέκυψαν στην αφυδάτωση στην έρημο της Σαχάρας στον βόρειο Νίγηρα, ενώ επιχειρούσαν να μεταβούν στη γειτονική Λιβύη και πιθανώς στην Ευρώπη.
Ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στην έρημο είναι προς το παρόν 44», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος του Αγκαντέζ, της περιοχής όπου συνέβη το περιστατικό. Ο Ερυθρός Σταυρός επιβεβαίωσε τον αριθμό και έστειλε ομάδα να «συλλέξει ακριβείς πληροφορίες».
Νιγηριανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πρόσφυγες προέρχονταν από τη Γκάνα και τη Νιγηρία.
Έξι γυναίκες που επέζησαν κατάφεραν να περπατήσουν μέχρι ένα απομονωμένο χωριό και τώρα περιθάλπονται στον Νίγηρα.
Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας ανέφερε ότι «οι μετανάστες από υποσαχάριες χώρες, ανάμεσα στους οποίους ήταν μωρά και γυναίκες, πέθαναν από τη δίψα επειδή το όχημά τους έπαθε βλάβη».
Το Αγκαντέζ είναι σταυροδρόμι στη λαθραία διακίνηση ανθρώπων που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.
Για να καταπολεμήσει τους διακινητές, ο Νίγηρας ψήφισε το 2015 έναν πολύ αυστηρό νόμο που προβλέπει ποινές μέχρι 30 χρόνια κάθειρξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442