«Τειρεσίας» για τους κακοπληρωτές της κινητής τηλεφωνίας
Μαύρη λίστα με κακοπληρωτές κινητής τηλεφωνίας δημιουργείται με την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.Τα μέλη της Αρχής ομόφωνα έδωσαν την άδεια σε εταιρεία για την δημιουργία «μαύρης λίστας» δεδομένων αφερέγγυων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας (τύπου ΤΕΙΡΕΣΙΑ).
Μαύρη λίστα με κακοπληρωτές κινητής τηλεφωνίας δημιουργείται με την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.Τα μέλη της Αρχής ομόφωνα έδωσαν την άδεια σε εταιρεία για την δημιουργία «μαύρης λίστας» δεδομένων αφερέγγυων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας (τύπου ΤΕΙΡΕΣΙΑ).
Σκοπός της επεξεργασίας του Συστήματος Ανταλλαγής Πληροφόρησης, σύμφωνα με την Αρχή, (απόφαση 28/2017) είναι η εκτίμηση του πιστωτικού κινδύνου που συνεπάγεται η σύναψη σύμβασης με συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, με στόχο την εξυγίανση συναλλαγών – αποφυγή περαιτέρω ζημίας. Ο σκοπός αυτός είναι σαφής, θεμιτός και νόμιμος, όπως έχει ήδη κριθεί και με παλαιότερη τη γνωμοδότηση της Αρχής (1/2015).
Πάντως, σε καμία περίπτωση, υπογραμμίζει η Αρχή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφόρησης προκειμένου να αποκλειστεί εντελώς ο καταναλωτής από τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (που είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για την καθημερινή του ζωή).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
- Νορβηγία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα
- Αλ. Τσίπρας: Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα
- Παρίσταναν τους λογιστές ξεγελώντας δεκάδες θύματα – Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία, εννιά συλλήψεις
- Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της Λίβερπουλ για αντί-Σαλάχ
- Ο Τσαζ Παλμιντέρι ήθελε να γίνει ηθοποιός και όχι γκάνγκστερ
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη λειτουργία του τουρ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442