Παραμένουν οι διαφορές Γερμανίας-ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος
Την ελπίδα να υπάρξει πολιτική συμφωνία έως τις 22 Μαΐου εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στη συνάντηση που πραγματοποιείται στο Μπάρι της Ιταλίας. Πάντως, η Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί ότι το τοπίο στο θέμα του χρέους είναι ακόμα θολό.
Την ελπίδα να υπάρξει πολιτική συμφωνία έως τις 22 Μαΐου εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στη συνάντηση που πραγματοποιείται στο Μπάρι της Ιταλίας.
Ο Σόιμπλε συμμετέχει στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7.
O Γερμανός υπουργός είπε ότι το ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε στο περιθώριο της συνάντησης, και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει λύση.
Για το θέμα του χρέους ο Σόιμπλε εξήγησε: «Είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε στη γραμμή των όσων συμφωνήσαμε τον Μάιο του 2016. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία εργαζόμαστε.»
Την ίδια ώρα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαναλάμβανε την πάγια θέση του Ταμείου για το θέμα του ελληνικού χρέους: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένη στο θέμα αυτό.
Η Γαλλίδα αξιωματούχος είπε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια στο ζήτημα, αλλά ακόμα το τοπίο δεν είναι αρκετά καθαρό.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ είχε επίσης δηλώσει ότι το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα αν προηγουμένως δεν αποφασιστεί μία «αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους».
Ο ίδιος επιβεβαίωσε τη συνάντηση που θα έχει στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ψυχικά ανίκανος να δικαστεί ο άνθρωπος που δολοφόνησε Ουκρανή σε τρένο των ΗΠΑ
- Ο Χέντο Τούρκογλου πρόκειται να ενταχθεί στο Hall of Fame της FIBA (pic)
- Ζούμε τελικά στη χρυσή εποχή της ανοησίας; Όταν οι μηχανές σκέφτονται αντί για εμάς
- Οι Δέκα Εντολές: Έξι μήνες για να γυριστεί μία μόνο σκηνή – Θρησκευτικό έπος βιβλικών διαστάσεων
- Γιατί η Κίνα είναι πιο θωρακισμένη χώρα σε αυτήν την κρίση
- Haaretz: Για να κηρύξει νίκη ο Νετανιάχου, πρέπει να διαπραγματευτεί με ειλικρίνεια με τον Λίβανο
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Χιρόνα
- Γαλλία: Πατέρας κρατούσε αιχμάλωτο το 9χρονο παιδί του επί έναν χρόνο – Βρέθηκε γυμνό και υποσιτισμένο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442