Ταυτοποιήθηκε ο «πυροτεχνουργός» των τζιχαντιστών σε Παρίσι και Βρυξέλλες
Ο άνδρας που καταζητείται από τη γαλλική Δικαιοσύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι είναι πιθανότατα εκείνος που κατασκεύαζε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς του πυρήνα που ευθύνεται για το αιματοκύλισμα του Νοεμβρίου του 2015, αλλά και για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες, πέρυσι τον Μάρτιο, όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στις έρευνες.
Ο άνδρας που καταζητείται από τη γαλλική Δικαιοσύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι είναι πιθανότατα εκείνος που κατασκεύαζε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς του πυρήνα που ευθύνεται για το αιματοκύλισμα του Νοεμβρίου του 2015, αλλά και για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες, πέρυσι τον Μάρτιο, όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στις έρευνες.
Εδώ και αρκετούς μήνες οι Γάλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι ο άνθρωπος που έγινε γνωστός με το ψεύτικο όνομα «Άχμαντ Αλχάλντ», όπως έγραφε η πλαστή ταυτότητα του «Σύρου πρόσφυγα» που είχε φτιάξει, είναι ο πυροτεχνουργός του τρομοκρατικού πυρήνα.
«Είναι μια αρκετά ισχυρή πιθανότητα» ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα ρεπορτάζ δύο βελγικών εφημερίδων.
Ο «Άχμαντ Αλχάλντ» διέφυγε και στις 16 Νοεμβρίου 2016 εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές για τον ρόλο που διαδραμάτισε στις επιθέσεις στο Παρίσι και το Σεν Ντενί όπου σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι. Την ευθύνη για το αιματοκύλισμα είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.
Γενετικό υλικό του προσώπου αυτού βρέθηκε στο παγιδευμένο γιλέκο που πυροδότησε ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ στο εστιατόριο Comptoir Voltaire, στο Παρίσι, αλλά και σε μια ζώνη με εκρηκτικά που πέταξε ο αδελφός του, Σαλά Αμπντεσλάμ, σε ένα προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας τη νύχτα της 13ης προς τη 14η Νοεμβρίου 2015.
Οι αρχές πιστεύουν επίσης ότι ο «Αλχάλντ» παρέμεινε σε επαφή με τα μέλη του τζιχαντιστικού πυρήνα στο διάστημα που μεσολάβησε από τις επιθέσεις στο Παρίσι μέχρι τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες (22 Μαρτίου 2016) μολονότι στο μεταξύ είχε φύγει, πιθανότατα στη Συρία.
Από την ανάλυση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή που είχε πεταχτεί στα σκουπίδια μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες βρέθηκαν ηχογραφημένες συνομιλίες του Νατζίμ Λασραουί με έναν «πυροτεχνουργό». Ο Λασραουί, που επρόκειτο να εκτελέσει μια από τις επιθέσεις αυτοκτονίας, ζητούσε συμβουλές για εκρηκτικές ύλες από κάποιον «Μαχμούντ». Ο
Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο «Μαχμούντ» και ο «Άχμαντ Αλχάλντ» είναι το ίδιο πρόσωπο.
Ο Σαλά Αμπντεσλάμ είναι το μοναδικό εν ζωή μέλος από την ομάδα των βομβιστών αυτοκτονίας του Παρισιού που έχει συλληφθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-1: Ο Κωστούλας έσωσε τους «γλάρους» με απίθανο γκολ (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]
- Ασύλληπτο γκολ με ψαλιδάκι από τον Κωστούλα! (vid)
- Λάτσιο – Κόμο 0-3: Σαρωτική στη Ρώμη η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγκας
- Πόλεμος μέχρις εσχάτων: Ο Μπρούκλιν καταγγέλει τους Μπέκαμ για «χειραγώγηση, ταπείνωση, απληστία» – «Δεν είναι οικογένεια, είναι πολυεθνική»
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-128x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442