Πολάκης: Έρευνα για τον γιατρό που έχει καταδικαστεί για βιασμό ασθενή
Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν άμεσα και πλήρως την υπόθεση του γιατρού που έχει καταδικαστεί για βιασμό ασθενή του, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα που θέλει τον γιατρό να έχει πραγματοποιήσει σε δημόσια νοσοκομεία τμήμα της ειδικότητάς του ως αγγειοχειρουργός.
Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν άμεσα και πλήρως την υπόθεση του γιατρού που έχει καταδικαστεί για βιασμό ασθενή του, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα που θέλει τον γιατρό να έχει πραγματοποιήσει σε δημόσια νοσοκομεία τμήμα της ειδικότητάς του ως αγγειοχειρουργός.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ομαιευτήρας-γυναικολόγος παρά την οριστική και τελεσίδικη καταδίκη του σε οκταετή κάθειρξη και τριετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για τον βιασμό πελάτισσάς του το 2001 στην Αμαλιάδα, που επικυρώθηκε και από τον Άρειο Πάγο, κατάφερε να αλλάξει ειδικότητα και να προσφέρει σήμερα τις υπηρεσίες του ως ειδικευόμενος χειρουργός.
Άγνωστο πως κατάφερε να παρακάμψει τη σχετική νομοθεσία αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ο καταδικασθείς έχει υπηρετήσει ως ειδικευόμενος στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» (από 12/8/2013 έως 12/8/2015), στη συνέχεια στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (διέκοψε τη διετή σύμβασή του για την απόκτηση ειδικότητας) και τέλος στο «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σήμερα πρώτος στην αναμονή για τη συνέχιση της ειδικότητας.
Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω γιατρός έχει τιμωρηθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου στο πρόσφατο παρελθόν και για παραποίηση ιατρικού επαγγέλματος καθώς συνταγογραφούσε φάρμακα άσχετα προς την ειδικότητα του μαιευτήρα-γυναικολόγου. Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδος υποστηρίζει ότι έχει πλαστογραφήσει έγγραφα προκειμένου να μετακινηθεί σε άλλο ιατρικό σύλλογο.
Υπό το βάρος όλων αυτών των στοιχείων, το υπουργείο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα, ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι: «Σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, ιατρός πραγματοποίησε σε δημόσια νοσοκομεία τμήμα της ειδικότητάς του ως αγγειοχειρουργός, ενώ υπήρχε σε βάρος του τελεσίδικη καταδίκη από τον Άρειο Πάγο, για βιασμό ασθενούς του, το 2001, στο ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο του στην Αμαλιάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν άμεσα και πλήρως την υπόθεση».
health.in.gr
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
- Πάρτι του Τζόλη με την Μπριζ κόντρα στην Άντερλεχτ (vids)
- Ο Μπράιαν Κοξ εξηγεί γιατί ζει χωριστά από τη σύζυγό του
- Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…
- Χαράλαμπος Αθανασίου – Τάσος Χατζηβασιλείου: Nέα δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή
- Αυτά είναι τα αξεσουάρ αυτοκινήτου που ίσως σου κοστίσουν ακριβά – Τι απαγορεύεται με τον νέο ΚΟΚ
- AI: Τι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά για να είναι έτοιμα για ένα μέλλον που διαμορφώνεται απ’την τεχνητή νοημοσύνη;
- Το νεότερα για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: Εξετάζεται η τοποθέτηση συσκευής καρδιακής υποβοήθησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442