Ρέγκλινγκ: Δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας η Ελλάδα
Την εκτίμηση ότι το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 86 δισ. ευρώ, το οποίο ισχύει έως το 2018, θα είναι το τελευταίο, εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του ότι εάν η η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, κάτι μάλιστα για το οποίο δηλώνει σίγουρος, τότε υπάρχουν καλές πιθανότητες η χώρα να επιστρέψει στις αγορές.
Την εκτίμηση ότι το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 86 δισ. ευρώ, το οποίο ισχύει έως το 2018, θα είναι το τελευταίο, εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του ότι εάν η η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, κάτι μάλιστα για το οποίο δηλώνει σίγουρος, τότε υπάρχουν καλές πιθανότητες η χώρα να επιστρέψει στις αγορές.
Mιλώντας κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών του «Φόρουμ 2016 της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομιματικής Ένωσης», που πραγματοποιείται από χθες στη Βιένη και διοργανώνεται από την Αυστριακή Κεντρική Τράπεζα (ΑΚΤ), o επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνισε εκ νέου ότι εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, κάτι για το οποίο δηλώνει σίγουρος, τότε υπάρχουν καλές πιθανότητες η χώρα να επιστρέψει στις αγορές.
Επιπλέον σε τηλεγράφημα του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ) αναφέρεται πως ο κ. Ρένγκλινγκ θεωρεί ότι το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ισχύει έως το 2018, θα είναι το τελευταίο.
Σημειώνεται, ότι ο κ. Ρέγκλινγκ είναι ο ένας από τους δύο κεντρικούς ομιλητές του Φόρουμ, στο οποίο έχουν προσκληθεί από τον διοικητή της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, ειδικοί, εκπρόσωποι της πολιτικής, της οικονομίας, της έρευνας και των ευρωπαϊκών θεσμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
- Όταν ο χρόνος σταματά: Τα συγκλονιστικά βίντεο από την τραγωδία της Θύρας 7
- Ιταλία: Το Κάπρι επιβάλλει κανόνες στα γκρουπ των τουριστών από το επόμενο καλοκαίρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)










![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-127x85.jpg)



![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442