Απαλλάχθηκε από πρόσθετο φόρο εταιρεία πετρελαιοειδών
Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακύρωσε πράξη του προϊσταμένου του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), με την οποία είχε επιβληθεί διαφορά κύριου φόρου και πρόσθετου φόρου, συνολικού ύψους 2.007.200 ευρώ σε εταιρεία πετρελαιοειδών.
Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακύρωσε πράξη του προϊσταμένου του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), με την οποία είχε επιβληθεί διαφορά κύριου φόρου και πρόσθετου φόρου, συνολικού ύψους 2.007.200 ευρώ στην εταιρεία «ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ».
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στην εν λόγω εταιρεία, εκδόθηκε οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, οικονομικού έτους 2012 και προσαυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της εν λόγω εταιρείας με λογιστικές διαφορές. Αναλυτικότερα, καταλογίστηκε διαφορά κυρίου φόρου, ύψους 1.286.668,12 ευρώ, καθώς και πρόσθετος φόρος, λόγω ανακριβούς δήλωσης, ύψους 720.534,15 ευρώ (συνολικά 2.007.202,27 ευρώ).
Τα βιβλία και στοιχεία της επίμαχης εταιρείας, κατά τον έλεγχο κρίθηκαν επαρκή και ακριβή, αλλά αναμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της, με την προσθήκη κονδυλίων ως λογιστικών διαφορών, λόγω «μη αναγνώρισης δαπανών της επιχείρησης ως εκπιπτομένων από τα ακαθάριστα έσοδά της».
Έτσι, ο έλεγχος πρόσθεσε στα καθαρά κέρδη της επίμαχης εταιρείας ποσό 6.428.872,23 ευρώ, ως λογιστικές διαφορές και αναμόρφωσε τα φορολογητέα καθαρά κέρδη της σε 172.278.149,32 ευρώ.
Τελικά, το Διοικητικό Εφετείο έκανε δεκτή την αίτηση της επίμαχης εταιρείας και ακύρωσε τους πρόσθετους φόρους που της επιβλήθηκαν, κρίνοντας ότι μη νομίμως εκδόθηκε από τον προϊστάμενο του ΚΕΜΕΕΠ η πράξη επιβολής πρόσθετου φόρου, κ.λπ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Τι θα συζητηθεί
- Επικοινωνία της προέδρου του Μεξικού με τον Τραμπ μετά τον θάνατο του «Ελ Μέντσο»
- Διατροφή: Ποια είναι η καλύτερη ώρα να τρώμε για βράδυ;
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά – Πού θα βρέξει
- Πώς σώζεται η περιουσία σας αποφεύγοντας τα δικαστήρια
- Μαρκ Ράφαλο VS Τζέιμς Κάμερον: Άν το deal της Netflix το έκλεινε η Paramount θα είχατε πρόβλημα με τα μονοπώλια;
- Η επιστήμη ξέρει το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο
- Τέμπη: Μαζικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα – Σε πλήρη ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα ασφαλείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/donna-elliot-NCh4pgfdYCA-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442