Η προγραμματισμένη παράσταση των Gadjo Dilo για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στο Gazarte, αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, λόγω ξαφνικής ασθένειας ενός εκ των συντελεστών.
Οι Gadjo Dilo έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και ’60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν διαχρονικά ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας το δικό τους μουσικό στυλ, το «Manouche De Grec».
Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα ελληνικό στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή, ταξιδεύοντας το κοινό, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazzstandards, και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου, όπως τραγούδια των Edith Piaf, Ella Fitgerald, Sinatra.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.