Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ανάληψη ευθύνης από ναζιστική οργάνωση για την επίθεση στη Νοταρά

Ανάληψη ευθύνης από ναζιστική οργάνωση για την επίθεση στη Νοταρά

Προβληματισμό προκαλεί βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube, με μουσική υπόκρουση και με απόψεις κατά των προσφύγων από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μοναχολύκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού», που ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο χώρο που μένουν πρόσφυγες στην οδό Νοταρά 26 στα Εξάρχεια.

Προβληματισμό προκαλεί ένα παραληρηματικό βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube, με μουσική υπόκρουση και με απόψεις κατά των προσφύγων από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μοναχολύκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού», που ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο χώρο που μένουν πρόσφυγες στην οδό Νοταρά 26 στα Εξάρχεια.

Η επίθεση είχε γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Αυγούστου στο κτίριο της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26, όπου στεγάζονται πάνω από 130 άνθρωποι και είχαν προκληθεί ζημιές στο εσωτερικό.

Στο βίντεο έχουν «κάρτες» στις οποίες περιγράφουν το σκεπτικό για την επίθεση, έχουν φωτογραφίες από πρόσφυγες και σημειώνουν η επίθεση «στη τρομοκατάληψη (όπως τη χαρακτηρίζουν) λαθρομεταναστών Νοταρά 26 στις 3.30 το πρωί, δεν ήταν 2 άτομα που λένε οι «αντιφασίστες» που πουλάνε παραμύθια στο Indymedia… Όπως θα δείτε στο video δεν σπάσαμε κανένα τζάμι, δεν περιλούσαμε με βενζίνη τίποτα γιατί ο σκοπός μας δεν ήταν να «δολοφονήσουμε» κανέναν από τους τρομοδολοφόνους αυτούς….Ο σκοπός μας ήταν να δώσουμε ένα μήνυμα, ότι ξέρουμε τι είναι εκεί μέσα και ότι αν δεν σταματήσουν να σπέρνουν τρομοκρατία θα θερίσουν ελληνική οργή». Στη συνέχεια δείχνουν πλάνα από την επίθεση που πραγματοποίησαν.

Η ναζιστική οργάνωση απειλεί πως θα επιτεθεί εκ νέου σε αντίστοιχους χώρους, ονοματίζοντάς τους, ενώ στο παραληρηματικό βίντεο γίνονται αναφορές στο ISIS, την οργάνωση Αλ Νούσρα και τους τζιχαντιστές. Ζητάει, ακόμη, οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα να εργαστούν σε δημόσια έργα και δημόσιους χώρους με συνθήκες δουλείας.

YouTube thumbnail

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο