
Πρόωρες εκλογές ζητά η Ντίλμα Ρουσέφ
Η αποπεμφθείσα πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ δήλωσε την Τρίτη ότι η δίωξή της θα συνιστούσε πραξικόπημα και κάλεσε σε πρόωρες εκλογές, σε μία προσπάθεια να ενωθεί η χώρα.
Η αποπεμφθείσα πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ δήλωσε την Τρίτη ότι η δίωξή της θα συνιστούσε πραξικόπημα και κάλεσε σε πρόωρες εκλογές, σε μία προσπάθεια να ενωθεί η χώρα.
Πριν από μερικές ημέρες, η βραζιλιάνικη Γερουσία είχε εγκρίνει με αρκετά άνετη πλειοψηφία πρόταση να προχωρήσει η δίκη σε βάρος της Ρουσέφ.
Η τελική ψηφοφορία στη Γερουσία αναμένεται να γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας -και μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η ψηφοφορία αυτή μπορεί να οδηγήσει στην τελική αποπομπή της από το προεδρικό αξίωμα.
Η Ρουσέφ κατηγορείται από τους επικριτές της ότι «ξεχείλωσε» τον κρατικό προϋπολογισμό πριν τις εκλογές του 2014 για να διασφαλίσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέλη κυκλοφορίας: Σχεδόν 790.000 δεν πλήρωσαν εμπρόθεσμα – «Βροχή» τα πρόστιμα
- Γιατί ο κόσμος βάζει… φρένο στην Golden Visa
- Ρομέν Γαβράς – Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Ερωτευμένοι από το «Άγιον Όρος» στο Μεταξουργείο
- Ένοπλη ληστεία σε ζαχαροπλαστείο στη Νίκαια – Άρπαξε το ταμείο και έφυγε με το όπλο στο χέρι
- Συμφέρει τώρα η αγορά πετρελαίου θέρμανσης;
- Ουκρανία: Τι ποσοστό εδαφών κατέλαβε η Ρωσία το 2025
- Η αιτία της τραγωδίας στο Κραν Μοντανά – Τι είναι τα ηχοαπορροφητικά πάνελ που λαμπάδιασαν στο μοιραίο μπαρ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται συλλήψεις για τρία νέα κυκλώματα που λάμβαναν παράνομες επιδοτήσεις σε Κρήτη, Τρίκαλα και Κοζάνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442