Έφοδοι σε 44 εταιρείες στην Κωνσταντινούπολη για «γκιουλενιστές»
Σε συντονισμένες εφόδους σε 44 επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη προχώρησε η τουρκική αστυνομία, με τουρκικά ΜΜΕ να μιλούν για εντάλματα να τεθούν υπό κράτηση 120 στελέχη σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα. Στο κυνήγι για υποστηρικτές του Γκιουλέν, οι τουρκικές Αρχές θεωρούν ότι οι εταιρείες προσέφεραν οικονομική στήριξη στο δίκτυο του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα.
Σε συντονισμένες εφόδους σε 44 επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη προχώρησε η τουρκική αστυνομία, με τουρκικά ΜΜΕ να μιλούν για εντάλματα να τεθούν υπό κράτηση 120 στελέχη σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Στο κυνήγι για υποστηρικτές του Γκιουλέν, οι τουρκικές Αρχές θεωρούν ότι οι εταιρείες προσέφεραν οικονομική στήριξη στο δίκτυο του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα.
Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν, πρώην συνοδοιπόρο του Ερντογάν, ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ο ίδιος το αρνείται, και η Τουρκία πιέζει επίμονα τις ΗΠΑ για έκδοσή του.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το πρωί της Τρίτης η αστυνομία προχώρησε σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε κτίρια και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων κυρίως στις περιοχές Ουσκουντάρ και Ουμρανιγέ.
Την προηγουμένη, είχαν γίνει έρευνες σε δικαστικά μέγαρα στην πόλη με στόχο, ξανά, θεωρούμενους υποστηρικτές του Γκιουλέν.
Από τα πρώτα 24ωρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, έχουν τεθεί υπό κράτηση πάνω από 35.000 άτομα, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί 17.000. Μεγαλύτερος είναι ο αριθμός όσων έχουν «ξηλωθεί» από θέσεις τους στον κρατικό μηχανισμό (ή ακόμη και αεροπορικές εταιρείες).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442