Φουσκωμένος ο ΕΝΦΙΑ για 600.000 ιδιοκτήτες
Μεγάλες επιβαρύνσεις φέρνει φέτος ο ΕΝΦΙΑ κυρίως σε τέσσερις κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων. Το αφορολόγητο όριο μειώνεται στις 200.000 ευρώ από 300.000 ευρώ, επιβαρύνονται πλέον και τα αγροτεμάχια, ενώ καταργούνται οι εκπτώσεις.
Μεγάλες επιβαρύνσεις φέρνει φέτος ο ΕΝΦΙΑ κυρίως σε τέσσερις κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων. Το αφορολόγητο όριο μειώνεται στις 200.000 ευρώ από 300.000 ευρώ, επιβαρύνονται πλέον και τα αγροτεμάχια, ενώ καταργούνται οι εκπτώσεις.
Τέσσερις ομάδες ιδιοκτητών ακινήτων που συνολικά υπερβαίνουν τις 600.000 θα δουν φέτος τα εκκαθαριστικά να είναι «φουσκωμένα» σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το Έθνος.
Ο λογαριασμός θα είναι αυξημένος φέτος για:
- Φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.
- Ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός σχεδίου ή οικισμού
- Ιδιοκτήτες κενών και μη ρευματοδοτούμενων ακινήτων
- Ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι εισπράττουν τόκους καταθέσεων.
Η μείωση του αφορολόγητου ορίου του συμπληρωματικού φόρου στις 200.000 ευρώ από 300.000 ευρώ και η αύξηση των συντελεστών υπολογισμού του σε συνδυασμό με την επέκταση του φόρου αυτού στα αγροτεμάχια, στους αγρούς και στις λοιπές εκτάσεις γης εκτός σχεδίου θα έχει ως συνέπεια πολύ περισσότεροι φορολογούμενοι να κληθούν φέτος να πληρώσουν για πρώτη φορά διπλό ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητά τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νιώθεις μοναξιά τα Χριστούγεννα – Πέντε προτάσεις που μπορεί να βοηθήσουν
- Τι είπε μέλος του ΔΣ της Φενέρμπαχτσε για την αναβολή του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό και το NBA Europe
- Αγρότες: Προς νέα κλιμάκωση μετά την Πρωτοχρονιά – Γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στα μπλόκα, με μουσική και μεζέδες
- Από την εκλογή Τραμπ έως τις εξεγέρσεις της γενιάς Ζ – Τα 10 γεγονότα που σημάδεψαν το 2025
- Σε τι κόσμο γεννήθηκε ο Ιησούς; Η αληθινή ιστορία της Γέννησης ανάμεσα στη βία, τον κίνδυνο και την ελπίδα
- CIES: Μουζακίτης και Καρέτσας ανάμεσα στους κορυφαίους Κ20 για το 2025 (pics)
- Άννα Βίσση: Χριστούγεννα με τους εγγονούς της στο Κουρσεβέλ της Γαλλίας
- Πώς να εντοπίσετε έναν serial killer – Αυτά είναι τα 4 χαρακτηριστικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)





























![Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [Φωτογραφίες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Capture-174-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442