-Χρόνος Εκτέλεσης 10 λεπτά , Μερίδες 10

Υλικά

  • 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 55 γρ. ζάχαρη ή μέλι
  • 60 ml νερό
  • 400 γρ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια ή άλλο φρούτο
  • 110 γρ. ζάχαρη έξτρα για τις γράουλες (προαιρετικά)
  • άρωμα βανίλια

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα 55 γρ ζάχαρη και το νερό και χτυπάμε για να αναμειχθούν. Αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τις φράουλες και την έξτρα ζάχαρη (110 γρ.) σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
  • Ξεκινώντας με το μείγμα για τις φράουλες, ρίχνουμε εναλλάξ στις ειδικές θήκες παγωτών των 80 ml μία στρώση το μείγμα με τις φράουλες και μία το μείγμα με το γιαούρτι. Συνολικά κάνουμε 3 στρώσεις με το μείγμα των φρούτων και 2 στρώσεις με το μείγμα γιαουρτιού. Περνάμε τα ειδικά ξυλάκια για παγωτά στις ειδικές θήκες των popsicles.
  • Παγώνουμε για 6 ώρες στην κατάψυξη ή μέχρι να παγώσουν.


Χρήσιμες συμβουλές για σίγουρη επιτυχία
• Η γεύση είναι λιγότερο γλυκιά όταν παγώσει το μίγμα, έτσι προσθέστε ζάχαρη ανάλογα.
• Αν σκοπεύετε να βάλετε γιαούρτι-πουρέ φρούτων σε στρώσεις αφήστε τουλάχιστον διαφορά 1 ώρας σε κάθε στρώση για να έχει παγώσει η προηγούμενη. Αν βιαστείτε οι στρώσεις θα αναμιχθούν. Και πάλι θα είναι όμορφα και με καλή γεύση, αλλά δεν θα είναι σε στρώσεις.
• Σε αυτή την περίπτωση (των στρώσεων) το ξυλάκι τοποθετείται μετά από μία ώρα. Μην περιμένετε να παγώσουν όλες οι στρώσεις για να το βάλετε
• Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήστε ειδικές θήκες του εμπορίου. Γυαλικά, μπολάκια, χάρτινα ποτήρια κι ό, τι άλλο έχετε πρόχειρο, κάνει. Μπορείτε ακόμη και να παγώσετε το μίγμα σε ένα δοχείο, να τοποθετήστε πολλά ξυλάκια και να το διαιρέσετε αργότερα.
• Για να βγουν τα popsicles από τα δοχεία τους τρίψτε τα στην παλάμη σας ή κρατήστε τα κάτω από το νερό της βρύσης για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χτυπήστε απαλά και θα ξεκολλήσουν.
• Απολαύσετε τα αμέσως.

gamos.gr