Ολονυχτίες για το Ορλάντο, στην πόλη την Πέμπτη ο Ομπάμα
Συγκεντρώσεις με κεριά και σημαίες του ουράνιου τόξου έγιναν στο Ορλάντο, άλλες πόλεις των ΗΠΑ αλλά και ανά την υφήλιο για τα θύματα της βάρβαρης επίθεσης με στόχο γκέι κλαμπ από δράστη που είχε δηλώσει «πίστη» στην ISIS. Η Ουάσινγκτον δεν πιστεύει ότι μέχρι στιγμής προκύπτει πως ο δράστης είχε καθοδήγησει από την τζιχαντιστική οργάνωση. Στο Ορλάντο την Πέμπτη ο Μπαράκ Ομπάμα.
Συγκεντρώσεις με κεριά και σημαίες του ουράνιου τόξου έγιναν στο Ορλάντο, άλλες πόλεις των ΗΠΑ αλλά και ανά την υφήλιο για τα θύματα της βάρβαρης επίθεσης με στόχο γκέι κλαμπ από δράστη που είχε δηλώσει «πίστη» στην ISIS. Η Ουάσινγκτον δεν πιστεύει ότι μέχρι στιγμής προκύπτει πως ο δράστης είχε καθοδήγησει από την τζιχαντιστική οργάνωση. Στο Ορλάντο την Πέμπτη ο Μπαράκ Ομπάμα.
Στην ίδια την πόλη, η συγκέντρωση προς τιμή των θυμάτων και με συνθήματα εναντίον του μίσους προσέλκυσε πλήθος κόσμου. Παρών ήταν και μουσουλμάνος ιερωμένος, που υπογράμμισε πως οι «μουσουλμάνοι είναι ενωμένοι μαζί σας απέναντι στο μίσος, το θάνατο και την καταστροφή».
Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν τη νύχτα προς Τρίτη από την Αυστραλία μέχρι το Λονδίνο. Σε όλες το κλίμα ήταν το ίδιο, με σημαίες του ουράνιου τόξου και αμερικανικές σημαίες και μηνύματα καταδίκης στο τυφλό μίσος.
Στην πρώτη του αντίδραση στο μακελειό, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε μιλήσει την Κυριακή για «πράξη τρόμου και μίσους».
Τη Δευτέρα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ανέφερε πως ο δράστης, που κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδρασε μόνος, «εμπνεύστηκε από διάφορες πηγές πληροφόρησης εξτρεμιστικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο», απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο η ενέργεια να καθοδηγήθηκε από την ίδια την ISIS.
Οι αναφορές του αμερικανού πρόεδρου δείχνουν στο ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες θεωρούν στην παρούσα φάση τον 29χρονο δράστη, Ομάρ Ματίν, «μοναχικό λύκο» που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί αυτόνομα και διενέργησε χωρίς υποστήριξη το μακελειό.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας