Στο Eurogroup έκλεισε ο φαύλος κύκλος, λέει η κυβέρνηση
«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα» αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup. Η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρεται ιδιαίτερα στον δεσμευτικό οδικό χάρτη για το χρέος, εκτιμώντας ότι κλείνει ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας.
«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα» αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup. Η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρεται ιδιαίτερα στον δεσμευτικό οδικό χάρτη για το χρέος, εκτιμώντας ότι κλείνει ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας.
Όλη η δήλωση:
«Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο χθεσινό Eurogroup και θα υπάρξει εκταμίευση συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα.
» Από αυτά, 3,5 δισ. ευρώ θα αποδοθούν το επόμενο διάστημα στην πραγματική οικονομία, παρέχοντας πολύτιμη ρευστότητα.
» Η συμφωνία δεν αφορά μόνο την αξιολόγηση και τα διαρθρωτικά μέτρα αλλά και το χρέος. Για πρώτη φορά καταγράφεται ένας σαφής και δεσμευτικός οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους.
» Με συγκεκριμένους στόχους και δέσμες παρεμβάσεων, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο. Και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.
» Εξασφαλίστηκε για μακρύ χρονικό διάστημα η χρηματοδότηση της οικονομίας, με πολύ ευνοϊκούς όρους, διαψεύδοντας όσους επένδυσαν στην αποτυχία της χώρας, για μικροπολιτικό όφελος.
» Ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης κλείνει και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας στις αγορές. Η χώρα μπαίνει σε φάση οικονομικής σταθερότητας, τονώνεται η επενδυτική εμπιστοσύνη και η ελληνική οικονομία επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς.
» Η κυβέρνηση ήδη έχει κάνει τα επόμενα βήματα για την αναπτυξιακή προοπτική και αξιοποιεί αποτελεσματικά όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.
» Η ανάπτυξη όμως δεν έχει νόημα χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Έχουμε ήδη αποδείξει ότι πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών στους Έλληνες πολίτες.
» Το ίδιο προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο ισχύει και για την επόμενη ημέρα, της οικονομικής ανάκαμψης. Η εποχή που επιβαρύνονταν οι πολλοί για να απολαμβάνουν οι λίγοι έχει παρέλθει οριστικά.»
Σχετικά άρθρα:
- ΝΔ για Eurogroup: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα
- Γεννηματά: Τα έδωσαν όλα και πήραν το τίποτα σε δόσεις
- ΚΚΕ για απόφαση Eurogroup: Ο κατήφορος δεν έχει τέλος
- Θεοδωράκης: Όλοι στις Βρυξέλλες λένε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε
- Εκλογές το φθινόπωρο «βλέπει» ο Βασίλης Λεβέντης
- Λαφαζάνης: Ένα μεγάλο φιάσκο η συμφωνία του Eurogroup
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι φιλοδοξίες του Ερντογάν, μεγαλύτερες από τις δυνατότητες της Τουρκίας – Τι εξηγεί Τουρκάλα ειδικός
- ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για χρηματοδότηση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια
- Το τελευταίο αντίο στη Σύλβα Ακρίτα
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές
- Με Τζόουνς στην αποστολή η Παρτιζάν για Βαλένθια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442