Πρόταση για επικύρωση καταδικαστικής απόφασης για το ζεύγος Παπαντωνίου
Να επικυρωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή ανατολή τόσο ο τέως υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, όσο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» του έτους 2008 πρότεινε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.
Να επικυρωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή ανατολή τόσο ο τέως υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, όσο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» του έτους 2008 πρότεινε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκε στον Αρειο Πάγο η αίτηση του ζεύγους Παπαντωνίου, με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) του 2008.
Η κ. Δημητρίου πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του ζεύγους Παπαντωνίου, καθώς η καταδικαστική εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία, όπως απαιτούν το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή, χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κ.λπ., για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» μεταγενέστερων ετών (2009, κ.λπ.).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέα μεγάλη νίκη για τους Λέικερς (108-112), κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους Θάντερ (101-131)
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)
















































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442