Διαγωνισμός για την απομάκρυνση του ημιβυθισμένου «Παναγία Τήνου»
Σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες, για την οριστική απομάκρυνση του ημιβυθισμένου πλοίου «Παναγία Τήνου» στην προβλήτα της πύλης Ε-4, στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς το ερχόμενο Σάββατο το θέμα αναμένεται να εξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, που θα εγκρίνει τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού για την εκποίηση, πώληση και απομάκρυνση του συγκεκριμένου πλοίου.
Σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες, για την οριστική απομάκρυνση του ημιβυθισμένου πλοίου «Παναγία Τήνου» στην προβλήτα της πύλης Ε-4, στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς το ερχόμενο Σάββατο το θέμα αναμένεται να εξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, που θα εγκρίνει τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού για την εκποίηση, πώληση και απομάκρυνση του συγκεκριμένου πλοίου.
Σύμφωνα με στελέχη του ΟΛΠ, το «Παναγία Τήνου» που βρίσκεται ημιβυθισμένο μέσα στο λιμάνι, κρίνεται επικίνδυνο για τη ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, ενώ λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την άμεση απομάκρυνσή του με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
Ο Οργανισμός, ανέφεραν επίσης, ότι από την πρώτη στιγμή που το πλοίο παρουσίασε δεξιά κλίση 40 μοιρών, έλαβε όλα τα απαραίτητα περιβαλλοντικά μέτρα, ενώ οι αρχικές εργασίες λόγω του επείγοντος της υπόθεσης, είχαν ανατεθεί αρχικά σε ιδιωτική εταιρεία που προχώρησε σε σφράγιση και στεγανοποίηση του καταπέλτη του πλοίου.
Στελέχη εταιρειών εξειδικευμένων σε ναυάγια, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι το εκτιμώμενο κόστος για την απομάκρυνση του «Παναγία Τήνου» κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό και πιθανόν ξεπερνά την αξία του.
Η επιχείρηση της απάντλησης των υδάτων από το εσωτερικό του πλοίου, αναμένεται να ξεκινήσει από τη νέα εταιρεία που θα αναλάβει το έργο τις επόμενες ημέρες με την κατάθεση και των σχετικών αδειών στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.
Το «Παναγία Τήνου» ήταν παροπλισμένο εδώ και καιρό στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς το ΝΑΤ είχε προχωρήσει σε κατάσχεση λόγω οφειλών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις και με βάση τα σχέδια του πλοίου, το «Παναγία Τήνου» έχει γεμίσει από τη μία πλευρά με 25.000 τόνους νερού, ενώ στο εσωτερικό του τα νερά φαίνεται να έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα περισσότερα σημεία.
Γύρω από το πλοίο έχει τοποθετηθεί αντιρρυπαντικό φράγμα ενώ έως τώρα δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας