Πρόταση της Κομισιόν για την ενίσχυση απολυμένων αλυσίδας σούπερ μάρκετ
Πρόταση να διατεθούν 6,4 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) για τη στήριξη των πρώην εργαζομένων της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Λάρισα» καθώς και άλλων ανέργων κατέθεσε η Επιτροπή.
Πρόταση να διατεθούν 6,4 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) για τη στήριξη των πρώην εργαζομένων της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Λάρισα» καθώς και άλλων ανέργων κατέθεσε η Επιτροπή.
Εφόσον εγκριθεί η πρόταση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, το ποσό αυτό θα παρασχεθεί στην Ελλάδα έτσι ώστε να βοηθήσει 557 πρώην εργαζομένους της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Λάρισα» να βρουν νέες θέσεις εργασίας, καθώς και να συμπεριλάβει 543 νέους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΑΕΚ) στις προβλεπόμενες δράσεις.
«Η σημερινή απόφαση θα βοηθήσει πάνω από 1.000 άτομα να προετοιμαστούν για νέες θέσεις εργασίας και νέες ευκαιρίες», δήλωσε η αρμόδια για ζητήματα εργασίας επίτροπος, Μάριαν Τάισεν, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες εργαζόμενοι βιώνουν μια δύσκολη εποχή και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να τους στηρίξουμε».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση για στήριξη από το ΕΤΠ μετά την πτώχευση των συνεταιριστικών σουπερμάρκετ «Λάρισα» και τις επακόλουθες απολύσεις των 422 υπαλλήλων και 135 εργαζομένων-ιδιοκτητών, εξαιτίας της παρατεταμένης παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, η οποία έχει επηρεάσει σοβαρά την ελληνική οικονομία.
Συνεχίζοντας, η Επιτροπή αναφέρει πως τα μέτρα που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΤΠ θα βοηθήσουν τους εργαζομένους και τους ΕΑΕΚ να βρουν νέες θέσεις εργασίας, παρέχοντάς τους επαγγελματική καθοδήγηση, επαγγελματική κατάρτιση, παροχή συγκεκριμένων συμβουλών όσον αφορά την επιχειρηματικότητα, συνεισφορά για τη σύσταση επιχειρήσεων και διάφορα επιδόματα.
Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου είναι 10,7 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το ΕΤΠ θα συνεισφέρει 6,4 εκατομμύρια ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Συνελήφθη ο παίκτης του Κολοσσού Ρόδου, Άντριου Γκάουντλοκ, με ποσότητα ναρκωτικών»
- Η Μπιγιονσέ ανήκει πλέον στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους, κάνοντας παρέα στον Jay-Z
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Τραμπ – Νετανιάχου: Συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο, στο επίκεντρο η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442