Το προσφυγικό στη συνάντηση Δούρου – Γιούνκερ
Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, σε σχέση κυρίως με τη δράση της περιφέρειας Αττικής, συζήτησε την Τρίτη στο Στρασβούργο, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, σε σχέση κυρίως με τη δράση της περιφέρειας Αττικής, συζήτησε την Τρίτη στο Στρασβούργο, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, κατά τη συνάντηση η περιφερειάρχης στάθηκε στον επείγοντα χαρακτήρα της διαχείρισης της κρίσης και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κομισιόν για τις σχετικές πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις που έχει αναλάβει η περιφέρεια, όπως η ίδρυση του πρώτου Κέντρου Logistics στην Ελλάδα.
Παράλληλα, διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις προς τον κ. Γιούνκερ προκειμένου – όπως είπε – «οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης, να καταστούν παράγοντες – κλειδιά για την οικοδόμηση μας κοινής, συλλογικής λύσης μέσα από μια συνεκτική και ισορροπημένη ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)

















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)


























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442