ΕΕ και Ουάσινγκτον καλούν την Τουρκία να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου
Η Τουρκία, ως χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, οφείλει «να σέβεται» την ελευθερία του Τύπου, υπογράμμισε το Σάββατο η διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την απόφαση της Άγκυρας να τεθεί υπό τον έλεγχο των Αρχών η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Zaman.
Η Τουρκία, ως χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, οφείλει «να σέβεται» την ελευθερία του Τύπου, υπογράμμισε το Σάββατο η διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την απόφαση της Άγκυρας να τεθεί υπό τον έλεγχο των Αρχών η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Zaman.
«Η ΕΕ διαρκώς υπογραμμίζει ότι η Τουρκία, ως υποψήφια χώρα, οφείλει να σέβεται και να προωθεί υψηλούς δημοκρατικούς κανόνες και πρακτικές, μεταξύ των οποίων η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στις Βρυξέλλες για την προσφυγική κρίση.
Χθες, Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι το να τεθεί υπό εποπτεία η εφημερίδα αποτελεί τελευταία σε μία σειρά «ανησυχητικών» δράσεων και κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης.
«Αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς ανησυχητικών δικαστικών ενεργειών και ενεργειών των διωκτικών αρχών με στόχο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους επικριτές της κυβέρνησης» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Σημειώνεται ότι η τουρκική αστυνομία διέλυσε βίαια στην Κωνσταντινούπολη διαδήλωση μπροστά στα γραφεία της Zaman. Η αστυνομία εισέβαλε στη διάρκεια της νύχτας στα γραφεία της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
- Γιορτή σήμερα 21 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]
- Χέιζ-Ντέιβις: «Eίναι ομάδα του Λεσόρ και του Ναν, έκανα ό,τι μπορούσα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442