Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό ζητά η Φ.Γεννηματά

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό ζητά η Φ.Γεννηματά

Συνάντηση πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου, για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής γραμμής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, καθώς και υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συνάντηση πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου, για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής γραμμής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, αλλά και υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είμαι στη διαθεσή σας και στη διάθεση του πρωθυπουργού, για τη σύγκληση μιας τέτοιας σύσκεψης» τόνισε, από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι κανόνες με βάση τους οποίους συγκαλείται η σύσκεψη είναι γνωστοί και σημείωσε: «Θεωρώ ότι και ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου θα συνεννοηθείτε. Και εφόσον το κρίνει σκόπιμο και εκείνος και εσείς, είμαι στη διαθεσή σας για τη χάραξη μιας ενιαίας γραμμής υπεράσπισης και του τόπου και της ίδιας της Ευρώπης».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πρόθυμος να συμμετάσχει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το προσφυγικό μείζον ζήτημα για τον τόπο και για τον ελληνικό λαό, ενώ υπογράμμισε ότι εξελίσσεται σε ένα κυριολεκτικώς υπαρξιακό πρόβλημα για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από αυτό κρίνεται σήμερα ποιοι είναι εκείνοι οι λαοί, οι οποίοι έχουν ευρωπαϊκή νοοτροπία και ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ποιοι, αντιθέτως, δεν έχουν σχέση με την Ευρώπη, διότι διακατέχονται από σύνδρομα ξενοφοβίας και απομονωτισμού, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τις εξελίξεις δραματικές και πρόσθεσε ότι η κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται, οδηγεί σε εθνική τραγωδία.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, τόνισε, δεν μπορεί κανείς να μείνει απαθής και υπογράμμισε: «Υπάρχει μια προσπάθεια από τις ακραίες, σκληρές φωνές της Ευρώπης να αξιοποιήσουν την ολιγωρία και τα λάθη της κυβέρνησής μας και να φορτώσουν στην πλάτη του ελληνικού λαού τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, που είναι ένα ζήτημα διεθνές και ευρωπαϊκό».

Όπως παρατήρησε η κ. Γεννηματά, η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, η αξιολόγηση καρκινοβατεί, μεγάλες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται στους δρόμους, οδηγούν ξανά στη διαμόρφωση ενός αδιεξόδου και σ’ ένα συναίσθημα απελπισίας και οργής στον ελληνικό λαό.

«Πάνω σε αυτό το συναίσθημα απελπισίας και οργής χτίστηκαν πολιτικές και πολιτικές καριέρες τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί ξανά» υπογράμμισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο