Η Κίναρος, όπου κατέπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, είναι νησίδα μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων. Βρίσκεται δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου, ανατολικά της Αμοργού, και χαρακτηρίζεται από απόκρημνες ακτές. Σήμερα κατοικούν εκεί μία 70χρονη και ο γιος της.
Η Κίναρος, όπου κατέπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, είναι νησίδα μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων.
{{{ map }}}Βρίσκεται δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου, ανατολικά της Αμοργού, και χαρακτηρίζεται από απόκρημνες ακτές.
Είναι το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά την Αστυπάλαια, έχει έκταση 4,5 τ.χλμ και υψόμετρο 296μ, ενώ διοικητικά ανήκει στον δήμο Λέρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η Κίναρος είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000, μαζί με το βόρειο τμήμα της Αμοργού και τα γειτονικά Λέβιθα. Αποτελεί σημαντική περιοχή προστασίας πουλιών, καθώς είναι τόπος αναπαραγωγής του αιγαιόγλαρου και του μαυροπετρίτη.
Στην κορυφή του νησιού έχουν εντοπιστεί αρχαιολογικά κατάλοιπα που μαρτυρούν οικιστική δραστηριότητα. Πιθανότατα υπήρξε μικρός οικισμός στο νησί κατά την περίοδο της ακμής της Κοινοπολιτείας της Αμοργού.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.