Δεν θα κατατεθεί η επίμαχη διάταξη για τα μεταπτυχιακά
Δεν θα κατατεθεί τελικά στο νομοσχέδιο για την έρευνα του υπουργείου Παιδείας η διάταξη που προέβλεπε κατάργηση των αμοιβών των καθηγητών που διδάσκουν στα μεταπτυχιακά προγράμματα των ΑΕΙ.
Δεν θα κατατεθεί τελικά στο νομοσχέδιο για την έρευνα του υπουργείου Παιδείας η διάταξη που προέβλεπε κατάργηση των αμοιβών των καθηγητών που διδάσκουν στα μεταπτυχιακά προγράμματα των ΑΕΙ.
Η διάταξη προέβλεπε ότι «καταργείται η αμοιβή στους καθηγητές των ΑΕΙ που διδάσκουν στα Μεταπτυχιακά, με στόχο να προσληφθούν νέοι επιστήμονες».
Το θέμα πάντως προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα ΑΕΙ, καθώς εκφράστηκε η πιθανότητα να οδηγήσει σε κλείσιμο μεγάλου αριθμού μεταπτυχιακών προγραμμάτων και συζητήθηκε την Παρασκευή σε συνάντηση που είχε η αρμόδια υφυπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου με τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Η συνάντηση έγινε για να υπάρξει συμφωνία για την κατανομή 500 θέσεων διδακτικού προσωπικού (μελών ΔΕΠ και ΕΠ) στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Εκεί και έγινε γνωστό ότι η διάταξη τελικά δεν θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την έρευνα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας