Ντεμιρτάς και Γιουκσεκντάγ επανεξελέγησαν στην ηγεσία του HDP
Τη σφαγή αμάχων από τον τουρκικό στρατό στις επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία καταδίκασε με σφοδρότητα ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς από το βήμα του συνεδρίου του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), στην ηγεσία του οποίου επανεξελέγη ομόφωνα την Κυριακή μαζί με τον Φιγκέν Γιουκσεκντάγ.
Τη σφαγή αμάχων από τον τουρκικό στρατό στις επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία καταδίκασε με σφοδρότητα ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς από το βήμα του συνεδρίου του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), στην ηγεσία του οποίου επανεξελέγη ομόφωνα την Κυριακή μαζί με τον Φιγκέν Γιουκσεκντάγ.
Το φιλοκουρδικό κόμμα έχει δύο προέδρους, έναν άνδρα και μία γυναίκα, σε ένδειξη ισονομίας των φύλων.
Ο Ντεμιρτάς, εκ των σφοδρότερων επικριτών του Ταγίπ Ερντογάν θεωρείται χαρισματικός ηγέτης και πολλοί πιστεύουν ότι σε αυτόν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η εκλογική επιτυχία του κόμματος που εξέλεξε πέρυσι για πρώτη φορά βουλευτές στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.
Η Γιουκσεντάγ και ο Ντεμιρτάς εκφώνησαν τις ομιλίες τους στο συνέδριο με φόντο την τουρκική σημαία, το σύνθημα «Κοινή πατρίδα, ίδια υπηκοότητα» και ένα πορτρέτο του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, του φυλακισμένου ηγέτη του PKK.
Ο Ντεμιρτάς κατήγγειλε την καταστολή στα νοτιοανατολικά της χώρας, στις περιοχές που κατοικούνται κυρίως από Κούρδους και όπου ο στρατός υποστηρίζει ότι έχει εξοντώσει εκατοντάδες «τρομοκράτες». Το HDP όμως κατηγορεί τις ένοπλες δυνάμεις ότι σκοτώνουν πολίτες.
«Ο πρωθυπουργός [Αχμέτ Νταβούτογλου] λέει ότι δεν υπάρχει σφαγή πολιτών. Όμως υπάρχουν γυναίκες και παιδιά [μεταξύ των νεκρών]. Περισσότεροι από 190 σκοτωμένοι, αυτό δεν είναι σφαγή;», τόνισε.
Μετά από διετή εκεχειρία, οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν ξανάρχισαν το περασμένο καλοκαίρι.
Από τα μέσα Δεκεμβρίου, στρατός και αστυνομία έχουν εξαπολύσει επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να ανακτήσουν τον έλεγχο πολλών πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας, στις οποίες έχουν κηρύξει απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Στις επιχειρήσεις έχουν σκοτωθεί δεκάδες στρατιώτες και αντάρτες, αλλά και πολλοί άμαχοι, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας