
Θετικές πρωτοβουλίες μελετά η κυβέρνηση μετά τις δημοσκοπήσεις
Το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ προκάλεσε αφύπνιση στην κυβέρνηση, και το πρωθυπουργικό επιτελείο μελετά ήδη τις θετικές πρωτοβουλίες που θα πρέπει να παρουσιαστούν ώστε να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος.
Σύμφωνα με Τα Νέα, η ανασύνταξη της κυβέρνησης θα συζητηθεί εκ των πραγμάτων στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με στόχο ο σχεδιασμός και τα επόμενα βήματα να αποφασιστούν πριν από το πρωθυπουργικό ταξίδι στο Νταβός και οπωσδήποτε πριν από το προγραμματισμένο για αύριο, Τρίτη, ραντεβού του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ και τις πρωτοβουλίες που ξεδιπλώνονται στον χώρο του Κέντρου, όπως για παράδειγμα αυτή που πήρε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς.
Ο Νίκος Παππάς όμως θέλησε χθες να επισημάνει με νόημα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ηγεμονική δύναμη στον προοδευτικό χώρο και οφείλει αυτή την ηγεμονία σε επίπεδο ιδεών και συσχετισμών να επιδιώκει να τη διατηρήσει και να τη διευρύνει».
Με συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πείθει πως οι πολιτικές του προτεραιότητες είναι αυτές που έχει ανάγκη η κοινωνία και διά αυτού του τρόπου να πείθει και τους πολιτικούς σχηματισμούς να συμπλέουν και να συνεργάζονται σε μια τέτοια κατεύθυνση, για να προσθέσει ότι «τις πλειοψηφίες και τις συναινέσεις είμαστε σε θέση, εκτός από το να τις επιδιώξουμε, και να τις πετύχουμε».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442