Εκτός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις συμβάσεις μένουν τα δημόσια έργα
Εκτός του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) θα μείνουν, τουλάχιστον ώς τον Μάιο του 2017, οι συμβάσεις για τα δημόσια έργα, όπως προκύπτει από όσα δήλωσε την Τετάρτη ο γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης κατά την παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αφορά στο σύστημα κρατικών προμηθειών.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Παπαδεράκη, σε αυτή τη φάση θα εξαιρεθούν από το σύστημα οι συμβάσεις των δημοσίων έργων καθώς ζητήθηκε από το υπουργείο Υποδομών να μη γίνονται οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από την οποία γίνονται πλέον, από τον περασμένο Οκτώβριο, όλοι οι διαγωνισμοί άνω των 60.000. Τα δημόσια έργα θα ενταχθούν στο σύστημα από τον Μάιο του 2017.
Ο κ. Παπαδεράκης ανακοίνωσε, επίσης, ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή εντός του Φεβρουαρίου και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου 2016 θα δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μικρές οφειλές στο Δημόσιο.
«Έχουμε πολλή δουλειά, αλλά πιστεύουμε στην εθνική σημασία του εγχειρήματος του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων. Το έργο είναι στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας αλλά το αντιμετωπίσαμε ως ανάγκη για να αντιμετωπίσει τα νοσηρά σημεία του ισχύοντος συστήματος και προς όφελος της οικονομίας και των παραγωγικών δυνάμεων» δήλωσε ο κ. Παπαδεράκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι τουρίστες επιλέγουν την Αθήνα – Οι δύο σημαντικότερες αγορές
- ΣΥΡΙΖΑ: Πού πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης; – Διαφήμιση 828.000€ για σιδηροδρομικά που δεν έγιναν
- Ο νέος τουριστικός χάρτης: Γιατί αλλάζουν οι προορισμοί και τι σημαίνει για την οικονομία
- «Κρυφός φόρος» η ακρίβεια στα τρόφιμα – Ο δραματικός αντίκτυπός της στην καθημερινότητα
- «Με έκαψε σήμερα» – Ο Τιμοτέ Σαλαμέ αποκαλύπτει το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
- Ερώτηση Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη σκανδάλου στην διαχείριση κονδυλίων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
- ΑΕΚ: Τραυματίστηκε ο Κλαβέλ – Πολλά προβλήματα ενόψει Ολυμπιακού
- Στο ΕΚ θα μιλήσουν την Τρίτη Καρυστιανού, Ράμμος, Φαραντούρης για την υπεροχή του Ευρωπαϊκού Δικαίου σε υποθέσεις διαφθοράς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442