**Κροκέτες από κουνουπίδι
Για περίπου 15 κροκέτες


Υλικά
1 κουνουπίδι
1 κουταλιά αλάτι
2 αυγά, χτυπημένα
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
½ κουταλάκι πιπέρι
Λάδι, για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

Αφαιρούμε το χοντρό κοτσάνι και τα φύλλα από το κουνουπίδι. Το αφήνουμε σε μπολ με αλατισμένο νερό για μισή με μια ώρα. Το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα κατά τα τρία τέταρτα με νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και την βάζουμε πάνω σε μια δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα το κουνουπίδι και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια προς δυνατή. Το αφήνουμε να βράσει για 15 με 20 λεπτά. Το βγάζουμε από το νερό και το αφήνουμε σε τρυπητό για να στραγγίξει και να κρυώσει.
Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε κλωναράκια και το βάζουμε σε μικρό μπολ. Τα θρυμματίζουμε με πιρούνι.
Προσθέτουμε τα αβγά, το αλεύρι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά, για να γίνουν αρκετά σφικτό μείγμα – πρέπει να στέκεται επάνω στο κουτάλι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Πλάθουμε το μείγμα σε κροκέτες στο μέγεθος αβγού. Τις πιέζουμε ελαφρά για να πλατύνουν.
Ζεσταίνουμε με αρκετό λάδι σε τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες περίπου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για ½ λεπτό και τις σερβίρουμε ζεστές.

**Συνταγή από το βιβλίο συνταγών της Χρύσας Παραδείση

gamos.gr