Παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης στα 146 μέτρα για τον Σταύρο Καστρινάκη
Το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης και εναλλασσόμενων βαρών έσπασε ο Έλληνας, Σταύρος Καστρινάκης, με βουτιά του στο βαθύτερο σημείο του Μεσσηνιακού κόλπου στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα για να σημειώσει το ρεκόρ, βούτηξε στα 146 μέτρα βάθος και στη συνέχεια αναδύθηκε μέσα σε 3,6 δευτερόλεπτα. Η προσπάθεια του μετρήθηκε από μέλη της AIDA, της ομοσπονδίας καταδύσεων.
Το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης και εναλλασσόμενων βαρών έσπασε ο Έλληνας, Σταύρος Καστρινάκης, με βουτιά του στο βαθύτερο σημείο του Μεσσηνιακού κόλπου στην Καλαμάτα.
Συγκεκριμένα για να σημειώσει το ρεκόρ, βούτηξε στα 146 μέτρα βάθος και στη συνέχεια αναδύθηκε μέσα σε 3,6 δευτερόλεπτα. Η προσπάθεια του μετρήθηκε από μέλη της AIDA, της ομοσπονδίας καταδύσεων.
Ο Σταύρος Καστρινάκης αποτελεί τον ιδρυτή της Σχολής Ελεύθερης Κατάδυσης, όπου προπονούνται αθλητές την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Αυτή δεν είναι η πρώτη επιτυχία του Σταύρου Καστρινάκη, αφού ο ίδιος έχει κατακτήσει άλλα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- H απόφαση του Αντρέι Στογιάκοβιτς για το μέλλον του
- Η Κόβεντρι του Φρανκ Λάμπαρντ επέστρεψε στην Premier League
- Ίντερ – Κάλιαρι 3-0: Ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»
- Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ Όσκαρ Σμιντ
- Τι δείχνει η παράδοση για τις ομάδες που παίζουν στα play in της Euroleague
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το «μονοπάτι» τους και πώς μπορούν να συναντηθούν στα πλέι οφ της Euroleague
- Πρώτος σκόρερ της Euroleague ο Βεζένκοφ, πρώτος στα τρίποντα ο Ντόρσεϊ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442