Βενιζέλος: Εσφαλμένη η σύνδεση του προσφυγικού με την εξωτερική πολιτική
Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς στην οικονομία εξαπέλυσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία, ώστε οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί να εγκατασταθούν επί τουρκικού εδάφους, διαφορετικά «θα θρηνούμε συνεχώς θύματα».
Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά εξαπέλυσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Ο κ.Τσίπρας έκανε ζημιά. Η ανασφάλεια λόγω της αφαίμαξης των καταθέσεων αύξησε τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης σε συνδυασμό με την επιδείνωση των μεγεθών της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Alpha 989.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Grexit, ο κ.Βενιζέλος απάντησε πως «θεωρητικά υπάρχει πιθανότητα» σημείωσε όμως πως το τελευταίο που χρειάζεται η Ευρώπη είναι μια «τριτοκοσμική Ελλάδα».
Παράλληλα, έκανε λόγο για «κυβέρνηση ελεγχόμενου ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα» η οποία έχει μετατοπιστεί προς εθνικολαϊκιστικές αντιλήψεις και υπάρχει «αξιακή ώσμωση» με ΑΝΕΛ.
«Το σωστό είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ρεζέρβα του κ.Τσίπρα» σημείωσε.
«Υπάρχει κυβέρνηση με 155 βουλευτές αλλά ο Τσίπρας έκανε την πιο στενόκαρδη επιλογή, που δεν επιτρέπει στη χώρα να αποκτήσει εθνική ανάταση» είπε ο κ. Βενιζέλος.
«Μιλούν όλοι για την αλλαγή καθεστώτος αλλά για αυτό δεν μιλάμε σε δημοκρατικά πολιτεύματα, έχουμε εναλλαγές κυβερνήσεων όχι αλλαγή καθεστώτων» σχολίασε.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού προτάσσεται όλων.
Επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία, ώστε οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί να εγκατασταθούν επί τουρκικού εδάφους, διαφορετικά «θα θρηνούμε συνεχώς θύματα» επεσήμανε.
Έσπευσε, πάντως, να τονίσει ότι είναι επικίνδυνη η επιχείρηση να συνδέσεις την οικονομική προσαρμογή και το μνημόνιο με το προσφυγικό», ενώ χαρακτήρισε τραγικά εσφαλμένη κάθε προσπάθεια σύνδεσης του προσφυγικού και του μεταναστευτικού με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και άμυνας.
Για τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Η ιστορία των κόκκινων δανείων δημιουργεί μια σύγχυση σκόπιμη. Υπάρχουν διαφανείς λύσεις ως προς τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
» Τα επιχειρηματικά δάνεια επειδή είναι ο μεγάλος όγκος είναι το πρόβλημα, εκεί χρειάζεται μεγάλη προσοχή και εκεί έχει σημασία το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρα».
Τέλος, για το Ασφαλιστικό είπε ότι «το χειρότερο είναι ότι προκαλείται πανικός για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.
» Κανείς δε μιλάει για 2 ζητήματα που είναι στον πυρήνα του ασφαλιστικού: γίνεται λόγος για της συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, αν ισοπεδωθούν στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο δεν θα υπάρχει στο μέλλον κανένα κίνητρο» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνεχίζεται η διαδικασία των νομιμοποιήσεων στη δίκη των Τεμπών – Στις 9 ξεκινά η συνεδρίαση
- Συνταγές: Δύο γλυκές λιχουδιές για αυτές τις μέρες
- Τουλάχιστον 13 νεκροί από αεροπορικά πλήγματα στην Τεχεράνη – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, δύο νεκροί
- Το ΠΑΣΟΚ «σπρώχνει» το Μαξίμου προς τις κάλπες
- Το μποξ μπορεί να «ρίξει» την πίεση;
- Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Δευτέρα – Τοπικές βροχές και θερμοκρασίες έως τους 23 βαθμούς
- Πόλεμος στο Ιράν: Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται επιχειρήσεις και καταναλωτές
- Κλιντ Ίστγουντ: Πώς περνά τις μέρες του ένα «σκαλί» πριν τα 96;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442