Εξεταστική για την πορεία της οικονομίας επί ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Αδ.Γεωργιάδης
Επίθεση στη κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων. Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε και στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, λέγοντας ότι η επιλογή να του ανατεθεί το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έχει «συμβολισμούς».
Επίθεση στη κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.
Όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση, σε δύο χρόνια θα έχουν χαθεί 18 δισ. ευρώ ενώ η ανεργία στο τέλος του 2016 θα αυξηθεί στο 25,8%, από 19,5% που ήταν οι προβλέψεις όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ.
«Για όλα αυτά δεν θα έπρεπε να κάνουμε μια Εξεταστική Επιτροπή για να δούμε γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε την οικονομία στη σημερινή κατάσταση;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «θέλει πολύ μεγάλο θράσος να μας ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης».
Κατά της επιλογής Φίλη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε και στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, λέγοντας ότι η επιλογή να του ανατεθεί το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έχει «συμβολισμούς».
Ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία της κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε για υπουργό Παιδείας τον άνθρωπο που έχει επιχειρηματολογήσει κατά της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων.
«Εσείς από όλα σας τα στελέχη επιλέξατε για υπουργό Παιδείας αυτόν που επιχειρηματολογούσε γιατί δεν πρέπει να γίνει δεκτή η ποντιακή γενοκτονία. Και μόνον αυτός θα ήταν αρκετός λόγος για να πούμε όχι στην κυβέρνηση», είπε ο Αδ.Γεωργιάδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- AI: Τι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά για να είναι έτοιμα για ένα μέλλον που διαμορφώνεται απ’την τεχνητή νοημοσύνη;
- Το νεότερα για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Θα εξεταστεί η εγκατάσταση συστήματος καρδιακής υποβοήθησης»
- Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «γαλλικό κλειδί» στην «σκουριασμένη» κλειδαριά της κυβέρνησης
- Ενοίκια: Τα σημεία «κλειδιά» για το Ε2
- Αντισημιτισμός vs Ακτιβισμός: Πώς η Βρετανία παγιδεύτηκε ανάμεσα στον Κάνιε και τη Γάζα
- «Δέματα Αγάπης» από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
- Greek Economy Growth Forecast Cut to 1.9% for 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442