Πίνακες που αποδίδονται στον Γκόγια κλάπηκαν από σπίτι στη Μαδρίτη
Δύο έργα που αποδίδονται στον ισπανό ζωγράφο Φρανθίσκο Γκόγια κλάπηκαν την 1η Σεπτεμβρίου από σπίτι στη Βιγιανουέβα δε λα Κάναντα, κοντά στη Μαδρίτη, ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα El Pais.
Δύο έργα που αποδίδονται στον ισπανό ζωγράφο Φρανθίσκο Γκόγια κλάπηκαν την 1η Σεπτεμβρίου από σπίτι στη Βιγιανουέβα δε λα Κάναντα, κοντά στη Μαδρίτη, ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα El Pais.
Τα έργα είναι μια μικρή ελαιογραφία που τιτλοφορείται «Το όνειρο του Αγίου Ιωσήφ» και ένα σχέδιο με μελάνι, οι «Καρικατούρες κεφαλιών».
«Οι κλέφτες μπήκαν πιθανότατα (στο σπίτι) για να αρπάξουν χρήματα, αντικείμενα αξίας και κοσμήματα. Έπεσαν κατά τύχη πάνω στα δύο έργα και τα πήραν μαζί τους» γράφει η El Pais επικαλούμενη την εταιρεία Art Recovery Group που ειδικεύεται στον εντοπισμό έργων τέχνης και η οποία ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη των πινάκων.
Η εταιρεία ζήτησε μέσω Twitter από όποιον διαθέτει κάποια πληροφορία να της την αναφέρει και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο έργων.
Οι ειδικοί που ρωτήθηκαν από την El Pais εκτιμούν ότι η αξία των δύο έργων φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Το 2001 κλέφτες είχαν αρπάξει 19 πίνακες, μεταξύ των οποίων και δύο έργα του Γκόγια, που ανήκαν στην πολυεκατομμυριούχο Έστερ Κόπλοβιτς. Η ισπανική αστυνομία κατάφερε να τους συλλάβει και να επιστρέψει τα έργα στην ιδιοκτήτριά τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τραμπ – Ζελένσκι: Εν αναμονή της συνάντησης – «Αγκάθια» το εδαφικό ζήτημα και οι εγγυήσεις ασφαλείας
- Η εξουσία ενός… αλγόριθμου πάνω στους εργαζόμενους – Γιατί η Ευρώπη παρεμβαίνει
- Η βιτρίνα της ΚΕΔ έχει ραγίσει
- Τραμπ: Συγχαίρει τον εαυτό του για την εκεχειρία Καμπότζης και Ταϊλάνδης – Η σύγκριση με τα Ηνωμένα Έθνη
- Μισθοί δύο «ταχυτήτων» στην Ελλάδα – Το βαθύ χάσμα των μισθολογικών αποκλίσεων
- Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων – Ανοιχτά τα Μάλγαρα από τους αγρότες





