Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Καταστροφές σε Σκόπελο, Σκιάθο, Ρόδο και Χαλκιδική από την κακοκαιρία

Καταστροφές σε Σκόπελο, Σκιάθο, Ρόδο και Χαλκιδική από την κακοκαιρία

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στη Σκόπελο, που επλήγη το βράδυ της Τρίτης από ισχυρή καταιγίδα, που σάρωσε επί τρεις ώρες όλο το νησί. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, παρασύροντας αυτοκίνητα και κάδους. Ζημιές και στη γειτονική Σκιάθο. Στη Ρόδο έκλεισε εκτάκτως το αεροδρόμιο της Ρόδου λόγω λακκούβας οκτώ μέτρων που άνοιξε στον αεροδιάδρομο από την ισχυρή νεροποντή. Ξενοδοχεία και σπίτια πλημμύρισαν στη Χαλκιδική.

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στη Σκόπελο, που επλήγη το βράδυ της Τρίτης από ισχυρή καταιγίδα, που σάρωσε επί τρεις ώρες όλο το νησί.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από την ισχυρή βροχόπτωση, παρασύροντας αυτοκίνητα και κάδους. Πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματά τους, ενώ μεγάλο μέρος του λιμανιού του νησιού καταστράφηκε.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσηας, τα σχολεία με απόφαση δημάρχου, δεν θα λειτουργήσουν για λόγους ασφαλείας.

Υπάρχουν προβλήματα στην ύδρευση και στην ηλεκτροδότηση του νησιού, ενώ έχουν διακοπεί και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της σταθερής τηλεφωνίας σε περιοχές στην Χώρα Σκοπέλου. Μεγάλες ζημιές υπέστησαν και πολλά καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο.

Δρόμοι που είχαν κλείσει από μπάζα και πέτρες άνοιξαν με την παρέμβαση τεχνικών συνεργείων του δήμου Σκοπέλου και η συγκοινωνία αποκαταστάθηκε στον δρόμο Χώρας Σκοπέλου-Γλώσσας.

Ηδη στο νησί μεταβαίνει δύναμη 15 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Βόλο, για να συνδράμει στην αποκατάσταση των ζημιών στο νησί. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

YouTube thumbnail

Στη γειτονική Σκιάθο που επίσης επλήγη από την κακοκαιρία, μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο η κεντρική οδός Παπαδιαμάντη, ενώ στην περιοχή Κολιός έπεσε δένδρο και έκλεισε για μία ώρα ο δρόμος Σκιάθου-Κουκουναριών.

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα σε όλες τις Σποράδες, με βροχές κατά διαστήματα.

Στη Ρόδο έκλεισε εκτάκτως το αεροδρόμιο της Ρόδου λόγω λακκούβας οκτώ μέτρων που άνοιξε στον αεροδιάδρομο από την ισχυρή νεροποντή. Δεκάδες επιβάτες «εγκλωβίστηκαν» στο κτίριο του αεροδρομίου.

Στο σημείο εκείνο υπήρχε παλαιότερη ρωγμή, η οποία επισκευάστηκε. Όμως φαίνεται ότι άνοιξε και πάλι λόγω της δυνατής βροχής που έπεφτε στην περιοχή τις τελευταίες ώρες.

Στην Χαλκιδική, πλημμύρισαν ξενοδοχεία και σπίτια στη Σίβηρη όταν φούσκωσε το ποτάμι της περιοχής από τη δυνατή βροχόπτωση και υπερχείλισε προκαλώντας καταστροφές. Κάτοικοι και τουρίστες που βρίσκονταν στην περιοχή πήραν σκούπες και κουβάδες και έδιωχναν τα νερά μέσα από τα σπίτια και τα δωμάτια των ξενοδοχείων.

Στην Άφυτο Χαλκιδικής από τους χειμάρρους που σχηματίστηκαν στην περιοχή παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια. Η Πυροσβεστική κλήθηκε σε 150 περιπτώσεις, ενώ διέσωσε πέντε άτομα που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο