Πεζοπόρος χάθηκε σε Εθνικό Πάρκο και σώθηκε με μήνυμα στην… άμμο
Ο 63χρονος βρετανός τουρίστας Τζεφ Κις έκανε πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο του Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, και έκανε το λάθος να προσπαθήσει να βρει έναν καταρράκτη «κόβοντας δρόμο». Κατέληξε να περιπλανάται αποπροσανατολισμένος για δύο ημέρες και σώθηκε μόνο χάρη σε... μήνυμα που έγραψε στην άμμο.
Ο 63χρονος βρετανός τουρίστας Τζεφ Κις έκανε πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο του Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, και έκανε το λάθος να προσπαθήσει να βρει έναν καταρράκτη «κόβοντας δρόμο».
Κατέληξε να περιπλανάται αποπροσανατολισμένος για δύο ημέρες και σώθηκε μόνο χάρη σε… μήνυμα που έγραψε στην άμμο.
Η εξαφάνισή του κινητοποίησε τις Αρχές του Μπρίσμπεϊν, που ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Όπως συμβαίνει στις (όχι εντελώς σπάνιες) περιπτώσεις φυσιολατρών που χάνονται στις τεράστιες εκτάσεις της αυστραλιανής υπαίθρου, η έρευνα έγινε και με ελικόπτερα.
Ο Κις σκέφτηκε περισσότερο σαν ναυαγός στην παραλία παρά σαν χαμένος στην ξηρά: Έγραψε στην άμμο το μήνυμα SOS.
«Ήταν το πιο έξυπνο πράγμα που έκανα» αναγνώρισε, περιγράφοντας την περιπέτειά στο προσωπικό του blog.
Η αστυνομία ανέφερε ότι το μήνυμα, που διάβασαν συνεργεία που πέταξαν πάνω από το σημείο, έκανε μάλλον τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για τον Κις. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι τοπικοί Brisbane Times, τα συνεργεία ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν να ψάχνουν σε άλλη περιοχή μέχρι που έγινε αντιληπτό το μήνυμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πίτερς: «Είναι κάτι σπουδαίο αν κερδίσεις – Όλες οι ομάδες έχουμε τις ίδιες πιθανότητες» (vid)
- Νέα πρόστιμα σε εταιρείες τροφίμων για αθέμιτη κερδοφορία – Τα ποσά που καταλογίστηκαν
- Ρόδο: Νέες μαρτυρίες που «καίνε» για το θανατηφόρο τροχαίο – Οργή συγγενών για την αποφυλάκιση του οδηγού
- Κατοικίες με φθηνά ενοίκια – Οι «τυχεροί» [πίνακας]
- Ντόντα Χολ: «Δουλέψαμε σκληρά όλη τη σεζόν για να έχουμε αυτή την ευκαιρία» (vid)
- Ο Πόρος Έβρου εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή συνάντηση για τα Χωριά Πελαργών



