Στον Κοντονή οι «χάλκινοι» διεθνείς του Πόλο
Την Εθνική Ομάδα Πόλο, η οποία πριν από λίγες μέρες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, υποδέχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Οι έλληνες παίκτες στη συζήτηση που είχαν με τον κ. Κοντονή του εξέφρασαν τα παράπονα τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς η επιχορήγηση του κράτους στον υγρό στίβο είναι ελάχιστη, ενώ έγινε λόγος ακόμα και για... κρύες πισίνες.
Την Εθνική Ομάδα Πόλο, η οποία πριν από λίγες μέρες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, υποδέχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.
Οι έλληνες παίκτες στη συζήτηση που είχαν με τον κ. Κοντονή του εξέφρασαν τα παράπονα τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς η επιχορήγηση του κράτους στον υγρό στίβο είναι ελάχιστη, ενώ έγινε λόγος ακόμα και για… κρύες πισίνες.
Τέλος οι διεθνείς έδωσαν στον Υφυπουργό ένα σκουφάκι υπογεγραμμένο από όλους τους παίκτες της ομάδας.
«Είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση με τους αθλητές της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, τους προπονητές τους και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Η Κυβέρνηση δεν εξαντλείται σε τυπικά συγχαρητήρια, αλλά επιθυμεί να ακούει τη φωνή των αθλητών και μάλιστα ενός αθλήματος που έχει προσφέρει μεγάλες στιγμές στους Έλληνες φιλάθλους» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κοντονής και συνέχισε:
«Είχαμε μία διεξοδική συζήτηση για θέματα που τους απασχολούν, δρομολογήσαμε λύσεις για πάρα πολλά από αυτά, ακούσαμε τις απόψεις των αθλητών και πιστεύω ότι όλοι αντιλήφθηκαν πως, παρά το γεγονός ότι περνάμε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο κάνουν το αναγκαίο και το δυνατό για να έχουν οι αθλητές μας τις καλύτερες συνθήκες άθλησης και προπόνησης για την επίτευξη των στόχων τους.
Τόνισα ότι και η προσπάθεια που γίνεται από τη ΓΓΑ σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση πόρων είναι πολύ σημαντική. Τους ανέφερα ότι το εξάμηνο του προηγούμενου έτους, οι δαπάνες για διάφορα έξοδα ταξιδιών, δημοσίων σχέσεων κλπ. είχαν ανέλθει στο 1 εκατ. ευρώ. Την αμέσως προηγούμενη χρονιά στα 3 εκατ. ευρώ. Εμείς καταφέραμε να τις περιορίσουμε στις 34.000 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Ακριβώς γιατί θέλουμε να εξοικονομούνται χρήματα γι’ αυτούς τους αθλητές, οι οποίοι από το απόθεμα της ψυχής τους μας προσφέρουν μετάλλια, χαρές και στους εαυτούς τους διακρίσεις. Εμείς θεωρούμε ότι είναι παραδείγματα για την ελληνική νεολαία και θέλουμε να τους ενισχύσουμε με κάθε τρόπο.
Θεωρώ πως άμεσα μπορεί να λυθεί το θέμα του προπονητηρίου, για το οποίο θα συνεννοηθώ και με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, τον κ. Καπράλο. Μαζί θα δούμε πώς το κολυμβητήριο που προπονούνται οι διεθνείς μας θα έχει τις καλύτερες προδιαγραφές και προϋποθέσεις. Επίσης τέθηκαν επί τάπητος και άλλα θέματα δικά τους προσωπικά, τα οποία θα λυθούν σταδιακά».
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος έκανε λόγο για «εθιμοτυπική συνάντηση». «Ο υπουργός ήθελε να δει από κοντά τα παιδιά που τίμησαν για μία ακόμη φορά τους Έλληνες και την πατρίδα, να συζητήσει μαζί τους, να ακούσει τα προβλήματά τους. Από την άλλη πλευρά οι διεθνείς, αλλά και η Ομοσπονδία, ήθελαν να ενημερώσουν τον κ. Κοντονήγια τα προβλήματα που βιώνουν.
Προβλήματα οικονομικά, προβλήματα εγκαταστάσεων, προβλήματα κινήτρων. Η συνάντηση κράτησε περίπου 75 λεπτά. Είπαμε πολλά. Γνωριστήκαμε καλά. Θεωρώ ότι το κλίμα ήταν θετικό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ και κατέληξε με νόημα: «Εκτιμώ ότι… βαλαμε τον υπουργό σε σκέψεις. Πιστεύω ότι μετά τη συνάντηση αυτή θα μας βλέπει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κλόντια Σίφερ: Αποχαιρετά τη Μπαρντό με φωτογραφίες που μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό
- Ραγδαία αύξηση γρίπης και ιώσεων στα παιδιατρικά νοσοκομεία
- Το Trophy Tour έρχεται στον Πειραιά ενόψει του Betsson Super Cup
- Η μέρα που άλλαξαν τα πάντα: Σαν σήμερα ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στις Άλπεις
- Φεμινιστική απεργία
- Οι ελπίδες και τα χρήματα για να εντοπιστεί η πτήση MH370 – «Δεν το κάνουν για τα λεφτά»



