H είδηση «ράδιο Αρβύλα» για τους ισραηλινούς πυραύλους τελικά… έστεκε
Το Ισραήλ δεν έχει κρύψει ότι έχει εξοργιστεί για τη συμφωνία των «Έξι» με το Ιράν, και οι ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει με αρκετούς τρόπους να κατευνάσουν την οργή του στενότερου συμμάχου τους στην περιοχή. Σε αυτό το σκηνικό, κορυφαία σατιριστική ιστοσελίδα -το Onion- έγραψε, χάριν αστεϊσμού, πως οι ΗΠΑ προσέφεραν στο Ισραήλ «αναβάθμιση» του βαλλιστικού του προγράμματος για να χρυσώσουν το χάπι της συμφωνίας. Το πρόβλημα: Τελικά, ήταν αλήθεια...
Το Ισραήλ δεν έχει κρύψει ότι έχει εξοργιστεί για τη συμφωνία των «Έξι» με το Ιράν, και οι ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει με αρκετούς τρόπους να κατευνάσουν την οργή του στενότερου συμμάχου τους στην περιοχή.
Σε αυτό το σκηνικό, κορυφαία σατιριστική ιστοσελίδα -το Onion- έγραψε, χάριν αστεϊσμού, πως οι ΗΠΑ προσέφεραν στο Ισραήλ «αναβάθμιση» του βαλλιστικού του προγράμματος για να χρυσώσουν το χάπι της συμφωνίας.
Το πρόβλημα: Τελικά, ήταν αλήθεια…
Η εφημερίδα Haaretz (μεταξύ των μεγαλύτερων και εγκυρότερων στο Ισραήλ) έγραψε ότι η Ουάσινγκτον προσέφερε «άμεσες συνομιλίες» στο Ισραήλ για αναβάθμιση του βαλλιστικού του προγράμματος, στο περιθώριο της συμφωνίας με το Ιράν.
Το Ισραήλ, όμως, αρνήθηκε, ώστε να μην θεωρηθεί ότι έστω και έμμεσα αποδέχεται τη συμφωνία. Η εφημερίδα είχε διασταυρώσει την είδηση από ισραηλινές πηγές.
Οι συντάκτες όμως πρόσεξαν κάτι περίεργο: Μόλις την προηγούμενη ημέρα, το Onion είχε γράψει ουσιαστικά το ίδιο ως σατιρική είδηση. Η μόνη διαφορά ήταν ότι, στην φανταστική είδηση, το Ισραήλ δεν έλεγε απευθείας «όχι».
«Όταν το σατιρικό Onion είναι η πιο αξιόπιστη πηγή ειδήσεων για τη χώρα σου, τότε ξέρεις πως βρίσκεσαι σε μαύρα χάλια» σχολίασε η Haaretz, αναγνωρίζοντας ότι το Onion της είχε βάλει τα γυαλιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις

